Construcţia noului podul peste Peţa, în zona străzii Feldioarei din Oradea, este realizată în proporţie de 50%.

În cursul zilei de miercuri, constructorii lucrau la structura de suport a grinzilor podului care urmează să fie montate cel târziu la începutul lui februarie.

"În momentul de faţă sunt executate elevaţiile la cele două culee, pe care vor fi montate grinzile, şi se lucrează la aripile podului care realizează racordarea podului cu terasamentul şi la bancheta cuzineţilor. În următoarele săptămâni, cel târziu la începutul lunii februarie, vor începe să fie aduse şi montate grinzile", a declarat miercuri pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiş.

Potrivit directorului, lucrările au ajuns la jumătate, iar ritmul acestora se va accelera.

"Ce a fost cel mai greu a trecut. Constructorii au lucrat sub nivelul Peţei, au amenajat incintele lucrând cu palplanşe şi s-au confruntat cu infiltraţii care au trebuit eliminate", a spus Marchiş.

Cel mai nou pod peste Peţa va fi dat în folosinţă în primăvară.

"În funcţie de starea vremii, lucrările vor fi finalizate la sfârşitul lunii aprilie sau cel târziu la începutul lui mai", a promis directorul.

După cum BIHOREANUL a mai scris, construcţia noului pod peste Peţa a fost atribuită în iunie anul trecut firmei Porr Construct.

Constructorul, care şi-a luat ca subcontractori firmele Electro Aparataj, Costin şi Vlad Birou de Proiectare, Someş Top Group şi Ritmoteh şi-a asumat finalizarea lucrărilor în termen de opt luni la un preţ de 2,5 milioane lei.

Viitorul pod, cu o lungime de 17,1 metri şi o deschidere de 15,5 metri, le va oferi locuitorilor din cartierul Ceyrat o legătură cu zona centrală a oraşului prin străzile Feldioarei, Parcul 22 Decembrie şi Horea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!