Conducerea echipei de polo CSM Oradea continuă să anunţe achiziţia unor jucători tineri, semn că politica clubului pare să se schimbe, astfel că se pune accentul pe mai mulţi jucători tineri, alături de cei câţiva experimentaţi.

Clubul orădean a anunţat în ultimele 48 de ore alţi doi tineri jucători nou-veniţi. Este vorba despre Tommaso Ştefan Insinna şi de Daniel Turculeţ.

În vârstă de 20 ani, Tommaso Insinna a fost adus la CSM Oradea de la concitadina CSU Oradea.

Clubul îl descrie pe Tommaso ca jucător polivalent, care poate evolua atât pe partea stângă, cât şi în dreapta. 

"Insinna este un sportiv format la CS Crişul Oradea, club pentru care a evoluat la nivel juvenil şi a debutat la seniori. Tommaso a jucat de-a lungul timpului pentru echipele naţionale juvenile ale României. Cele mai notabile participări internaţionale au fost Campionatul European U15 din Bulgaria, Campionatul European U17 din Malta și Campionatul European U19 din Muntenegru. Noul jucător al CSM Oradea a participat şi la Campionatul Mondial U20 Masculin - ediţia 2023, eveniment ce s-a desfăşurat la Otopeni", precizează conducerea CSM.

La rândul său, Daniel Turculeţ este portar şi a venit şi el la echipa de polo pe apă CSM Oradea de la CSU.

Turculeţ este format ca poloist în Republica Moldova, el evoluând, de altfel, pentru diferite loturi naţionale ale Republicii Moldova, alături de un alt jucător care s-a transferat în această vară la CSM Oradea, Adrian Păşcăluţă. 

În vârstă de 19 ani, Daniel Turculeţ are cetăţenia română şi a activat la juniori la CS Crişul, pentru ca în sezonul precedent să evolueze la echipa de seniori CSU Oradea în Superliga Naţională.

După cum transmite conducerea CSM, Turculeţ devine, astfel, cel de-al treilea portar din lotul echipei CSM Oradea pentru sezonul competiţional 2024-2025, după Lazar Dobozanov şi Raul Gavriş.

Până în prezent, în această vară, echipa de polo seniori CSM Oradea a achiziţionat patru tineri jucători. Pe lângă Insinna şi Turculeţ mai fiind legitimaţi Richard Orsos şi Adrian Păşcăluţă, acesta din urmă tot de la CSU Oradea.

CSM i-a mai adus şi pe străinii Lazar Dobozanov şi Ivan Gusarov, alături de antrenorul Petar Kovacevic.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!