Monstruoasa coaliţie PSD-PNL-UDMR se pare că nu funcţionează la nivel de judeţ. Deşi, teoretic, ar trebui să se pupe-n bot cu maghiarii şi comuniştii, liberalii au suferit o înfrângere usturătoare la aprobarea exproprierilor pentru Inelul metropolitan.

Personal am fost împotriva acestui proiect, dar nu din cauză că nu e util. Orice drumeag nou sau potecă poate decongestiona o stradă, o centură, un drum naţional, dar nu mi se pare în regulă ca un astfel de inel să fie doar cu o bandă pe sens, când e limpede că măcar la nivel de drum expres ar trebui proiectat. Apoi nu e în regulă ca o astfel de investiţie să fie făcută din banii alocaţi comunităţii locale, cred că ar trebui să fie plătit integral din bugetul naţional, pe baza unui program amplu, care să se adreseze tuturor capitalelor de judeţ.

Obişnuiţi cu modul de lucru de la Consiliul Local Oradea, unde maşina de vot liberală trece toate proiectele, la Judeţ preşedintele Bolojan spera să obţină acelaşi rezultat, deşi îi lipseşte un vot. Vot pe care, iată, nu l-a primit.

Mă întreb ce capacitate politică de negociere au liberalii dacă nu au putut smulge măcar un vot de la "aliaţi". E vorba totuşi de un proiect de 40 milioane de euro şi, ce e mai grav, e prea târziu ca aceşti bani să fie direcţionaţi spre alte proiecte.

Acum ori vom asista la un şantaj al binomului PSD-UDMR, în buna lor tradiţie de altfel, ori povestea asta se va sfârşi trist, adică vom rămâne şi fără bani şi fără drum.

De altfel, cred că Bolojan şi-a pierdut capacitatea de negociere şi în rândul propriului partid. Cine îşi doreşte în structurile de conducere de la Bucureşti un om care să dea afară din sinecuri activul de partid ce a îmbâcsit administraţia naţională? Preşedintele Consiliului Judeţean e bun doar o dată la patru ani, când vin liberali de pretutindeni să-şi facă poze cu el precum turiştii cu ursul împăiat la intrarea în Sovata.

Iar aliaţii din opoziţie se vor ţine tare. Singura lor şansă să nu-i ignore lumea este să-l saboteze pe Bolojan, ca să nu vadă prostimea diferenţa de dezvoltare a judeţului în mandatul liberal faţă de băltirea de pe vremea alianţei pesedisto-udemeristă de jalnică amintire.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!