Vai, ce m-am mai bucurat la vestea că băieţii veseli de la CNAIR şi onorabilul domn Beni Rus au căzut la pace în ce priveşte tronsonul de autostradă Biharia - Chiribiş! 

La doi ani după ce Trameco a câştigat licitaţia, s-a ajuns la concluzia că, în actualele condiţii financiare, nu se poate face lucrarea, prin urmare s-au despărţit în bune relaţii. Aşa că, de acum înainte, dacă grupul de firme mai vrea să meargă la licitaţii, nu va avea nicio oprelişte.

Povestea e tristă, ca a oricărui tronson de autostradă din Româna. Beni câştigă licitaţia cu 80% din valoare. După care mai cere 50% pentru a putea repara tronsoanele lăsate de izbelişte de pe vremea lui Bechtel. De ce n-au făcut aceste expertize slujbaşii de la CNAIR înainte de lansarea licitaţiei, nimeni nu poate şti.

Problema, însă, nu e nici la CNAIR şi nici la Rus, ci la noi, muritorii de rând, care, iată, mai aşteptăm vreo trei-patru ani, în cel mai bun caz, până să putem circula pe autostradă sau măcar pe câteva porţiuni din ea. Şi uite aşa, nişte neghiobi de la CNAIR şi un patron care încearcă să obţină maximum dintr-o licitaţie ne-au mâncat un cincinal din viaţă.

Credeţi că după acest chix răsunător va fi pedepsit vreun slujbaş de la CNAIR? Sau că lui Beni i se va arăta pisica la viitoarele licitaţii? Este scandalos să vedem că nici măcar copiii noştri nu vor apuca să se bucure de o investiţie lansată încă de pe vremea lui Adrian Năstase. Şi asta pentru că angajaţii statului habar n-au să facă un caiet de sarcini coerent şi limpede şi, chiar dacă au habar, sigur n-au chef de muncă.

Vrem performanţă în administraţie, dar am rămâne surprinşi să vedem că, acolo unde e vorba de autostrăzi, instituţia este populată de absolvenţi de teologie, de profesoare de lucru manual şi de o şleahtă de neamuri proaste ale politicienilor...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!