Autobaza OTL din strada Atelierelor se mută peste şoseaua de centură în Parcul Industrial II.

Pregătiri pentru autobuzele electrice

Potrivit unui comunicat al Primăriei, Comisia Municipală pentru Urbanism şi Amenajarea Teritoriului a aprobat, în şedinţa de joi, modul în care va arăta viitorul sediu al transportatorului local orădean din strada Ogorului.

Conform proiectului supus avizării, noua autobază va avea două clădiri cu câte un etaj, cu funcţiuni de sediu administrativ şi atelier pentru reparat autobuze, o staţie pentru alimentare cu carburanţi şi două copertine.

"Copertina 1 va adăposti autobuzele tradiţionale, iar copertina 2 va adăposti autobuzele electrice, având în dotare şi punctele de încărcare necesare", a explicat arhitectul-şef al Oradiei, Radu Fortiş.

Hala pentru reparaţii va număra şapte linii pentru autobuze şi va cuprinde, printre altele, ateliere, vestiare, grupuri sanitare, iar la etaj va avea birouri, oficiu, arhivă şi sală de conferinţe.

După cum BIHOREANUL a mai scris, spaţiul eliberat prin mutarea autobazei OTL din strada Atelierelor va fi valorificat de municipalitate ca amplasament pentru dezvoltări imobiliare.

Terminalul prinde contur

În cadrul aceleiaşi şedinţe, urbaniştii municipalităţii au aprobat și proiectul viitorului terminal intermodal din Calea Borşului 43 A, menit să asigure transferul de mărfuri între transportul rutier şi cel ferat.

"Este o investiţie foarte importantă pentru municipiul Oradea, care are ca scop fluidizarea transportului de marfă atât de necesar platformelor industriale din parcurile industriale. Aceasta constă în realizarea unei platforme de beton de încărcare-descărcare cu o suprafaţă de 33.710 metri pătraţi prevăzută cu două linii de cale ferată uzinală cu lungimea de 700 de metri", a declarat viceprimarul Arina Moş.

Proiectul prevede ca terminalul intermodal să cuprindă 36 de locuri pentru camioane, grupuri sociale şi parcări pentru personal şi vizitatori.

În zona centrală a platformei betonate va fi amenajată o clădire administrativă de tip container pentru angajaţii terminalului intermodal.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!