O școală internațională privată, cu învățământ preșcolar și școlar, va fi construită în cartierul Ceyrat.

Învățământ preșcolar și școlar

Potrivit unui comunicat al municipalității, Comisia Municipală pentru Urbanism și Amenajarea Teritoriului a aprobat în ședința de săptămâna trecută construcția complexului școlar compus din două clădiri dintre care prima destinată învățământului primar, gimnazial și liceal, iar cea de-a doua destinată învățământului preșcolar.

„Corpul C1 va avea regimul de înălțime P+3E+E Tehnic și va putea găzdui activități în sala de sport, sala de gimnastică, conferințe, sală de mese etc. Acest corp va fi alcătuit din 26 de săli de clasă, care vor găzdui câte 20 de elevi fiecare”, a transmis Primăria, alăturând câteva imagini cu proiectul.

La rândul său, corpul C2 va avea regimul de înălțime  P+1E+E Tehnic și va fi alcătuit din trei săli cu dublă funcționalitate, joacă și somn pentru trei grupe destinate copiilor de grădiniță, o sală multifuncțională (de mese) și alte spații necesare.

Cele două corpuri de clădire vor fi despărțite de o curte de serviciu destinată accesului la bucătăria aferentă sălii de mese din corpul C1, la cabinetele medicale din C1 și C2 și la platforma pentru depozitarea deșeurilor menajere.

„Este o investiție absolut necesară pentru dezvoltarea infrastructurii sistemului de învățământ din Oradea. Proiectul aduce cu sine un limbaj de arhitectură modern și o funcționalitate adaptată noilor cerințe educaționale”, a transmis viceprimarul Arina Moș.

Pe terenul CJ Bihor

După cum BIHOREANUL a mai scris, viitoarea școală internațională va fi construită de firma LMN Global Invest SA, legată de rețeaua de școli private Lumina, care cuprinde șapte unități de învățământ privat internațional în București, Constanța, Iași, Cluj, Ploiești și Oradea.

Campusul școlar urmează să fie construit în strada Ceyrat 4 pe un amplasament de 8.756 metri pătrați concesionat prin licitație de la Consiliul Județean Bihor.

LMN Global Invest SA va plăti CJ Bihor o redevenţă de 3 euro/mp/an pe durata exercitării dreptului de folosinţă asupra terenului, care este de 25 ani. 

Întâi vor construi grădinița

Investitorul s-a obligat față de Consiliul Județean Bihor ca, într-o primă etapă, până la 15 septembrie 2023, să construiască o clădire destinată învăţământului preşcolar (grădiniţă), cu o valoare estimată de 315.000 euro, iar în a doua etapă, până la 15 septembrie 2025, încă una, pentru învăţământ primar şi gimnazial, cu o valoare estimată de 2.295.000 euro.

Într-o a treia etapă, până la 15 septembrie 2027, firma trebuie să realizeze o clădire cu sală de sport, bucătărie, recepţie şi cantină, în valoare estimată de 945.000 euro, iar în ultima etapă, până la 15 septembrie 2028, încă o clădire, pentru învăţământul liceal, în valoare estimată de 945.000 euro.

În total, investiția se va ridica la 4,5 milioane euro, din care 3,5 milioane euro clădiri, 200.000 euro spaţii verzi, 150.000 euro locuri de joacă, 300.000 euro teren de sport şi 350.000 euro platforme, alei şi parcări.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!