Sfârşitul de an şcolar n-a fost unul calm pentru profesorii Şcolii Gimnaziale Avram Iancu din Oradea.

Fosta directoare Gheorghina Bîrlădeanu, care a demisionat anul trecut în timpul unui control al Inspectoratului Şcolar, ce a scos la iveală mai multe nereguli, inclusiv că cineva din şcoală folosea ilegal o ştampilă scoasă din uz, şi-a anunţat foştii colegi că vrea să revină în mijlocul lor.

Titulară la Colegiul Economic Partenie Cosma, Bîrlădeanu şi-a exprimat intenţia de a preda câteva ore de tehnologie la Şcoala Avram Iancu, solicitare care a fost respinsă în Consiliul de Administraţie.

Nu de alta, dar profesorii se gândesc cu groază la posibilitatea ca fosta lor şefă, care înaintea controlului Inspectoratului le ceruse tuturor să dea bani pentru "protocol", ar putea să le fie iarăşi colegă.

Iar asta nu e singura "restaurare" pe care Bîrlădeanu o pretinde. În timp ce procurorii DNA Oradea nu finalizează ancheta privind posibila fraudă la concursul pentru şefia şcolii, al cărei director, Sorin Cuc, e suspectat că a folosit cerneală ce devine invizibilă pentru a-şi reface lucrarea cu rezultate mai bune, Bîrlădeanu a cerut să fie introdusă ca parte civilă în dosar.

Şi să primească daune morale de 1 milion de euro, deoarece Cuc n-a fost destituit la demararea anchetei, iar ea, care l-a contracandidat, instalată directoare. Cam multă agitaţie pentru o funcţie la care, totuşi, a renunţat de bună (ne)voie...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!