Tânărul înotător român David Popovici, care zilele trecute a reușit performanțe istorice, obținând două medalii de aur la Campionatul Mondial de înot de la Budapesta și stabilind recorduri, va fi premiat de Guvernul României cu suma de un milion de lei, care provine din fondul de rezervă.

„Astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, am luat decizia de a recunoaște performanța sportivului nostru David Popovici și, în felul acesta, am decis că, fiind vorba despre o performanță excepțională, să fie o recunoaștere pe măsură și am hotărât să îi fie alocat din fondul de rezervă al Guvernului o sumă în valoare de un milion de lei”, a spus premierul Nicolae Ciucă. 

Miercuri seara, după ce a obținut și a doua medalie de aur, cea în proba de 100 de metri liber, David Popovici (17 ani) a acordat un interviu pentru Televiziunea Română, care a transmis finala, spre deosebire de finala din proba de 200 de metri liber, câștigată de tot de  David Popovici, dar care n-a fost televizată în România. 

„Mă bucur că lumea m-a urmărit, mă bucur că într-un final s-a reușit să se și difuzeze la televizor, cu ocazia asta milioane de români - sper că nu exagerez - au reușit să se uite și să mă susțină - și sper că v-am făcut pe toți mândri”, a spus David Popovici în interviu. 

Provocat să se caracterizeze în câteva cuvinte, înotătorul a spus: „Un puști care înoată repede, un tip banal capabil să facă lucruri extraordinare și să inspire oameni, alături de oameni extraordinari în spatele lui”.

David i-a îndemnat pe toți copiii să facă sport. „Înotul este un sport foarte sănătos. Și fotbalul este. Susțin absolut orice sport. (...) Sportul, am mai spus-o, este cel mai bun ambasador, iar o populație educată din acest punct de vedere este o populație sănătoasă și gata să înfrunte și alte probleme din alte domenii”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!