Procurorii vor cere arestarea preventivă a fetei de 16 ani de la Colegiul Tehnic Traian Vuia din Oradea, care, în cursul zilei de luni, l-a înjunghiat pe pedagogul ce o prinsese cu un băiat în camera din internat. Adolescenta l-a atacat pe bărbat de față cu mai multe persoane, inclusiv cu mama și diriginta ei, și ascunsese cuțitul în mânecă. Arma n-a fost deloc mică: numai lama avea 21 de centimetri!

Reținută pentru tentativă de omor

Detaliile apar într-un comunicat transmis marți, pe marginea cazului, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor. Tânăra, având inițialele B.B.V., a fost reținută în cursul serii de luni, începând cu ora 18.50, pentru infracțiunea de tentativă la omor.

Potrivit stării de fapt reținute de procurori, totul s-a întâmplat luni dimineață, la ora 8.50.

„În timp ce se afla în biroul directorului din cadrul Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, situat în mun. Oradea, jud. Bihor, inculpata minoră B.B.V, în vârstă de 16 ani, elevă în clasa a X-a în cadrul Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, pe fondul unor discuții contradictorii legate de anumite conduite petrecute în internatul colegiului, în care minora era cazată, a scos un cuțit având lungimea totală de 34 cm, din care lama cu o lungime de 21 cm, pe care îl avea băgat în mâneca hainei de la mâna stângă, cu care l-a înjunghiat pe supraveghetorul de noapte al internatului, numitul M.I.C., lovindu-l în zona spatelui, producându-i o plagă înjunghiată hemitorace stâng, hemopneumotorace stâng”, se arată în comunicatul Parchetului.

Atac de față cu alte 4 persoane

Procurorii au dezvăluit și că în momentul agresiunii în biroul directorului se aflau mai multe persoane, „respectiv directorul instituţiei de învăţământ, directorul adjunct, diriginta clasei din care minora face parte, precum şi mama minorei”.

În cursul zilei de marți, 28 noiembrie, procurorul de caz va formula propunere de arestare preventivă a inculpatei minore pe o perioadă de 30 de zile.

Astfel, adolescenta va fi prezentată în fața unui judecător de la Tribunalul Bihor.

Victima este conștientă

În ce privește victima, pedagogul în vârstă de 41 de ani a ajuns la spital și a fost operat în cursul zilei de luni. „Potrivit constatărilor preliminare medico-legale, leziunile suferite de către numitul M.I.C. necesită 40-45 de zile îngrijiri medicale şi au pus în primejdie viaţa victimei”, a reținut comunicatul Parchetului.

Purtătoarea de cuvânt a Spitalului Județean Clinic de Urgență Bihor, Lisa Crăiuț, a declarat marți pentru BIHOREANUL că în prezent bărbatul e internat în secția de Anestezie - Terapie Intensivă și este conștient.

„Pacientul a ajuns la spital cu plagă penetrantă la nivelul plămânului, cu afectare traheală și de mediastin. În momentul de față este conștient, respiră spontan si urmează să i se facă reevaluarea postoperatorie. Pacientul este internat pe secția ATI pentru continuarea tratamentului”, a precizat Lisa Crăiuț.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!