Vânzările de bilete şi abonamente ale FC Bihor au crescut de peste 11 ori, mai exact, cu 775.000 lei, de la o estimare inițială de 75.000 lei, la 850.000 lei.

De peste 11 ori mai mult!

Consiliul Local Oradea a aprobat joi cu unanimitate de voturi actualizarea bugetului asociaţiei sportive care gestionează clubul de fotbal orădean de la suma iniţială de 2,35 milioane lei, la 3,03 milioane lei.

Cea mai mare diferenţă se vede la capitolul bugetar "vânzări bilete şi abonamente meciuri", unde încasările sunt mai mari cu 775.000 lei.

"Pentru sezonul 2023 - 2024 au fost vândute peste 6.800 de abonamente", se menţionează în raportul de specialitate al Hotărârii de Consiliu Local prin care s-a aprobat noul buget.

La fel, creşteri de 45.600 lei s-au văzut la vânzările de materiale promoţionale ale clubului, unde încasările au crescut de la 16.000 lei la 61.600 lei.

"Vreau să îi felicit pe cei de la FC Bihor că şi-au îndeplinit obiectivele bugetare cu prisosinţă, atât pe partea de vânzări de bilete, cât şi pe partea de vânzare de materiale promoţionale. Sper că şi pe viitor îşi vor menţine ritmul bun şi rezultatele bune pe care le au", a declarat consilierul PSD Liviu Sabău Popa, în cadrul şedinţei.

Tot mai mulţi copii la fotbal...

Preşedintele FC Bihor, George Tătar, pune creşterea încasărilor din bilete şi abonamente pe seama creşterii interesului bihorenilor pentru fotbal.

"În ultima perioadă, stadionul (Iuliu Bodola - n.r.) a găzduit meciuri-vedetă care au crescut emulaţia în fotbal. A fost meciul din 27 septembrie, cu FCSB, şi urmează vinerea viitoare cel cu Dinamo", a spus Tătar.

Pe acest fond, clubul se confruntă cu o creştere a interesului nu doar pentru spectacolul fotbalistic, dar şi pentru practicarea acestui sport.

"Au început să crească înscrierile la Centrul de copii şi juniori, care aproape s-au dublat. Spre exemplu, dacă înainte la categoria Under 13 aveam undeva la 12 copii, acum avem 42", a spus acesta.

De altfel, potrivit raportului de specialitate anexat HCL, este de aşteptat ca bugetul FC Bihor să crească în continuare pentru că sumele cuvenite clubului pentru participarea la Cupa României se vor încasa abia anul viitor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!