Vă mai amintiți furtuna din 25 iulie, anul trecut, care a luat pe sus acoperișuri, a rupt copaci, a distrus rețele electrice și de telefonie și a distrus tăblăria mașinilor bihorenilor prinși de urgie? Ei bine, victimele potopului au rămas cu paguba.

Prefectura Bihor a cerut în august, în urma verificărilor făcute în teren, despăgubiri de 3,3 milioane lei din fondul de urgență al Guvernului pentru localitățile lovite de urgie, însă banii nu au venit niciodată.

Primarii localităților afectate de furtună, între care Oradea deschide lista cu pagube de 2,9 milioane lei, au sperat până în ultima zi din 2023 în adoptarea unei Hotărâri de Guvern pentru aprobarea despăgubirilor. La fel s-a întâmplat și cu cetățenii de rând.

Municipalitatea orădeană a primit zeci de cereri de despăgubiri de la asociații de proprietari ale căror blocuri au avut acoperișurile afectate, 10 solicitări de la proprietarii unor case avariate și 11 plângeri de la proprietarii mașinilor distruse de copacii căzuți.

Solicitările au rămas neonorate, cu slabe șanse ca orădenii să primească vreun ajutor. Pe considerentul că, dacă și-au făcut de atunci reparații pe banii lor, înseamnă că și-au permis...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!