Viceprimarul Oradiei, Florin Birta, candidat din partea PNL la funcţia de primar al municipiului, a stat la coadă 2-3 minute, alături de soţia lui, Larisa, duminică dimineaţă, la secţia de votare 123 amenajată în cadrul Liceului Ady Endre, dat fiind faptul că în faţa sa erau alţi alegători, iar măsurile anti-Covid prelungesc timpul necesar votului.

Unul dintre membrii secţiei i-a spus lui Birta, care ajunsese pe holul şcolii, că trebuie să aştepte. "Aşteptăm, nu e nicio problemă", a răspuns viceprimarul.

După ieşirea din secţia de vot, Florin Birta le-a spus jurnaliştilor că a votat "pentru dezvoltarea comunităţii" din Oradea, dar şi pentru "reformarea Consiliului Judeţean". 

"Am votat conştient că viitorul oraşului nostru depinde de cei care se vor prezenta azi la vot, conştient de faptul că trebuie să ne implicăm în viaţa comunităţii noastre pentru a o putea dezvolta în continuare. Am votat pentru continuitate în Oradea, pentru dezvoltarea proiectelor, pentru creşterea calităţii vieţii orădenilor. De asemenea, am votat pentru reformarea judeţului Bihor, a Consiliului Judeţean Bihor şi pentru un parteneriat cinstit, onest, între Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor", a declarat candidatul PNL. 

Răspunzând unei întrebări din partea jurnaliştilor, Florin Birta a spus: "Sunt optimist în legătură cu rezultatul votului de azi şi sunt optimist că vom avea un scor bun şi la Consiliul Local". 

După ce Birta a părăsit zona secţiei de votare, mai mulţi trecători din zona centrală, văzându-l, i-au urat succes, unii dintre ei salutându-l aşa cum cer vremurile, adică cu cotul.

Un orădean l-a întrebat pe viceprimar: "Deschidem şampania?", iar Birta i-a răspuns "vom vedea diseară".