Faptul că n-am fost primiți în Spațiul Schengen nu este eșecul poporului român, ci al politicienilor care-l conduc. Dacă am fi intrat în mult râvnitul spațiu, să vedeți atunci laude grețoase la adresa celor care ne-au băgat acolo, chit că, dacă aveam o clasă politică fiabilă, ar fi trebuit să aderăm încă de acum 11 ani.

Dar cine să se ocupe de destinele țării, când pe an ce trece politicienii noștri sunt tot mai proști, mai neșcoliți și mai bădărani? Ne-am amuzat când tuta de Viorica Dăncilă a ajuns premier, deși ar fi trebuit să plângem și să ne îngrozim. Pescuim perlele jalnicului ministru al Agriculturii, Petre Daea, în loc să-l trimitem la un control, pentru că, vorba aia, mai bine plânge la psiholog decât râde la psihiatru.

Cum poți să-l trimiți pe sorbonelul Lucian Bode, cu doctorat în plagiat, la negocieri cu austriecii, când pe el nu ți-l poți imagina în Viena decât eventual împingând un tomberon? Nu-i mai puțin adevărat că și partenerul lui de discuții, cancelarul austriac, are o față de spărgător de seifuri, cu capul. Dar asta e deja problema lor.

Care dintre liberali ar fi fost în stare să poarte o discuție bărbătească, eventual în limba germană, cu nemții de la răsărit? Ei au avut ocazia să facă o coaliție cu useriștii care, cu toată lipsa lor de experiență, măcar și-au făcut școlile la timp, au luat Bac-ul pe bune și vorbesc onorabil limbi străine. Dar rămășițele Brătienilor au preferat să se concubineze cu tractoriștii lui Stănescu și cu Ciolacul cel care, conform CV-ului, a început să existe după vârsta de 35 de ani.

Sau poate doreați să negocieze pentru noi nulitatea de la Cotroceni, care printr-o nefericită conjunctură pentru poporul român a ajuns acolo ca președinte și nicidecum ca om de curte, după cum l-ar fi recomandat calitățile.

Avem, cu rarisime excepții, niște guvernanți de foarte proastă calitate, cu școli puține și făcute la bătrânețe. Până și maghiarii se tâmpesc când ajung în Guvern. Priviți la Tánczos Barna, acest dansator maro pe care-l poți îngenunchea foarte ușor dacă-i fredonezi imnul secuilor. Cu pericolul rusesc în spate, a blocat programul Casa Verde pentru panourile fotovoltaice. În schimb, a lansat programul Rabla pentru becurile cu filament.

Iar ministrul Energiei, cu stofă de sergent major în serviciile secrete, în plină criză energetică mondială, se zbate să taxeze panourile fotovoltaice, că așa i-au ordonat stăpânii săi care l-au vârât în Guvern.

Punem pe foc poporul împotriva austriecilor, dar nimeni nu vede că ne împrumutăm cu zeci de miliarde de euro pe an numai pentru a hrăni o armată de paraziți. Nu mă aștept la demisii, pentru că acolo unde nu există onoare, nu există nici simțul responsabilității. Dar e clar că nu poporul român, ci politicienii români sunt cei care n-au față de Schengen. Și asta pentru că n-au obraz.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!