Marea problemă a politicienilor noștri nu este că mai toți sunt niște prostalăi, cu școli precare și cu creiere sumar mobilate. Problema principală este că, după ce că sunt așa cum sunt, mai și claxonează.

Cel mai cunoscut caz este cel al domnului ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu. Venit în Oradea ca să ungă noua conducere a PSD Bihor, s-a apucat să-l facă țăndări pe Ilie Bolojan, pe motiv că și-ar aroga merite pe care nu le are. Dar, ca un adevărat bărbat ce este, bănățeanul nostru a evitat să-i pronunțe numele.

E ciudat că, după mizeria cu OG 13 din vremea când era premier, omul și-a mai continuat cariera politică. Într-o țară civilizată, ar fi avut parte de o carieră doar de piatră sau de sare, cu târnăcopul în mână.

Mai deunăzi, la televiziune, un jurnalist hâtru i-a dat o problemă de logică de clasa a II-a, iar onor ministrul a făcut o mutră nedumerită, de parcă venise pe Bega cu pluta.

Datorită managementului său briliant, în Bihor se construiește o autostradă care va deveni muzeu, că nu leagă nimic de nimic - este vorba de tronsonul Chiribiș - Suplacu de Barcău, în timp ce tronsonul Borș - Chiribiș a rămas în așteptare. S-a câștigat licitația, s-a atribuit lucrarea, s-a semnat contractul, numai că ordinul de începere este abia peste un an.

Socotelile sunt transparente. Tronsonul cu pricina este contestat în instanță de celebrul Beni Rus de la Selina. Și ce și-a zis Grindeanu: hai să amân începerea lucrărilor, poate că Justiția se va pronunța până la anul și nu-i va da dreptate lui Rus.

Dar cum Justiția lucrează foarte lent, s-ar putea ca nici anul viitor să nu se decidă nimic și, probabil, va mai urma o amânare. Iar pentru ministru este mai important să-și conserve postul decât să dea drumul lucrărilor la atât de necesarele autostrăzi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!