Scandalul uriașelor facturi de apă tăiate în martie 2022 școlii gimnaziale din Lugașu de Jos de către serviciul de resort al Primăriei comunale escaladează în penal. Anul trecut, Tribunalul Bihor a anulat facturile de peste 850.000 lei calculate din burtă pentru unitatea de învățământ, ca și cum copiii ar fi consumat echivalentul a 23 de bazine olimpice.

Dar primarul Sorbán Levente a atacat sentința la Curtea de Apel Oradea, care a dispus o expertizare a contorului montat la localul din Urvind al școlii, operațiune ce trebuia făcută pe 10 mai, însă acesta a fost, pur și simplu, făcut dispărut, tocmai pentru a împiedica expertizarea.

Pe 8 mai, cu două zile înainte să ajungă expertul în Urvind, un bărbat a distrus și furat camera de supraveghere a școlii, ca nu cumva să înregistreze cum o echipă a demontat contorul și l-a înlocuit cu altul.

Ceea ce a omis edilul care a poruncit substituirea este că școala mai are o cameră de supraveghere, iar aceasta l-a surprins pe bărbatul care a furat-o pe prima, după ce a ieșit, cum zic și martori oculari, din curtea căminului cultural din Urvind, unde tocmai fusese adus cu mașina de primar.

Poliția a deschis un dosar penal, atât pentru furtul și distrugerea primei camere, cât și pentru distrugere de probe prin înlocuirea contorului ce urma să fie expertizat. Bihorel crede că Sorbán și-a pierdut cu totul controlul, de vreme ce a patronat fapte pe care Codul Penal le taxează cu până la 5 ani de închisoare.

Cu unul mai mult decât ar dura noul mandat, al cincilea, pe care speră să nu-l scape printre degete pe 9 iunie...

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!