Fiți cu băgare de seamă dacă aveți drum în zona Parcului I.C. Brătianu. Traficul pe strada Olteniei, despre care riveranii se temeau că riscă să vină la vale peste parcarea din zonă este permis zilele acestea doar pentru transportul în comun, căci a intrat în reabilitare.

Parcarea, inaugurată vara trecută, a fost amenajată pe amplasamentul eliberat după demolarea scheletelor unor clădiri ridicate în zona de siguranță a liniilor ferate.

Pentru că în urma demolării ruinelor care stabilizau versantul strada Olteniei risca să vină la vale, municipalitatea a construit un perete din beton cu scopul de a preveni alunecările de teren.

În cursul zilei de joi constructorii lucrau la înierbarea terenului pentru îmbunătățirea aspectului și stabilității zonei.

"Odată construită parcarea de la Parcul I.C. Brătianu, constructorii au refăcut şi taluzul de deasupra acesteia. Taluzul a fost reamenajat cu geocelule, care vor fi înierbate pentru asigurarea stabilităţii terenului", a declarat joi pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei Oradea, Sebastian Marchiş.

Geocelulele sunt elemente de consolidare a solului, confecţionate din materiale uşoare şi flexibile, sub forma unor plase tridimensionale.

Potrivit directorului, după finalizarea amenajărilor, constructorii vor trece la asfaltarea străzii Olteniei, afectată de traficul auto de tonaj ridicat din timpul şantierului. "Estimăm închiderea lucrărilor în circa trei săptămâni", a spus Marchiş.

Lucrările de amenajare a zonei sunt realizate de firma Trebor Drum Construct printr-un proiect de regenerare urbană în valoare de 2,8 milioane lei, din care a făcut parte şi construcţia parcării cu aproape o sută de locuri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!