Lucrările de înlocuire a conductelor de termoficare, care au dus la închiderea traficului auto pe strada Oneştilor, în zona Penny, se apropie de sfârşit.

"Conducta a fost înlocuită"

În cursul zilei de miercuri, constructorii, care au finalizat înlocuirea porţiunii de conductă pe tronsonul delimitat de străzile Tudor Vladimirescu şi Barcăului, au început să acopere săpăturile în vederea pregătirii pentru asfaltare.

"95% din lucrare este gata. Conducta magistrală a fost înlocuită, constructorii au început partea de refaceri cu turnarea stratului de balast, iar apoi a celui de beton", a declarat pentru BIHOREANUL Ioan Maghiar, consilier în cadrul Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei Oradea.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, zona afectată de lucrări ar urma să fie adusă la stadiul iniţial în weekend.

"Reprezentanţii firmei Avril ne-au anunţat că au programat lucrările de asfaltare împreună cu o firmă de profil pentru sfârşitul acestei săptămâni", a explicat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiş.

Cel mai probabil, traficul rutier în zona afectată de lucrări ar putea fi reluat la începutul săptămânii viitoare.

Lucrări contra cronometru

Porțiunea din strada Oneştilor a fost închisă începând din 24 iulie pentru înlocuirea unui tronson din conducta magistrală. Lucrarea a fost cuprinsă în cea de a treia etapă de reabilitare a reţelelor de termoficare pe fonduri europene.

Constructorul a cerut restricţii de circulaţie pentru trei săptămâni, dar Comisia tehnică pentru probleme de circulație din cadrul Primăriei le-a limitat la cel mult două săptămâni.

Reprezentanţii Poliţiei Rutiere s-au opus acordării unui termen mai lung de teama prelungirii ambuteiajelor.

Traficul pe strada paralelă, Meşteşugarilor, este restricţionat la o bandă pe sens, iar cel de pe şoseaua de centură se desfăşoară cu dificultate pe fondul lucrărilor la viitorul pasaj suprateran de la intersecţia cu Calea Sântandreiului.

Termenul strâns de predare a lucrării a obligat constructorul să lucreze inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!