Echipa a intrat în liga a II-a şi, drept recompensă, antrenorul Florin Farcaş a fost dat afară. Sigur că Farcaş nu este Guardiola, dar nici FC Bihor nu-i Manchester City. Există mulţi antrenori mai vrednici, dar antrenează în alte sfere, pe alte sume.

Vă daţi seama în ce teroare vor lucra antrenorii puşi la Oradea dacă la o promovare Mister e dat afară? Probabil că la o retrogradare ar fi executat în piaţa publică.

Acum sunt curios să văd cum vor explica din punct de vedere managerial afacerea bulgărească de a-l da afară pe Caşu, care cere "cashul", adică vreo 70.000 de euro, cât reiese din contractul denunţat prematur.

Puteau să-l lase să conducă echipa măcar în tur, că nici aşa nu avem vreun obiectiv, iar apoi să-l tragă pe dreapta, dacă nu avea rezultate. Şi să-i ofere de lucru în club, la grupele de juniori, nu să-l abandoneze de maniera asta.

Acum avem un antrenor argentinian, despre care ştim pe la ce cluburi a lucrat, dar încă nu ne-am dumirit cu ce rezultate. Eu, unul, cred că e nepotrivit ca antrenorul să fie recomandat de impresari. Se poate crea o coterie, care deja la baschet îşi arată limitele, unde avem acelaşi veşnic şef de club, acelaşi antrenor, acelaşi impresar şi, normal, aceleaşi rezultate.

Se ştie că FC Bihor a fost nenorocit de lăcomia impresarilor, care pur şi simplu au devalizat clubul, plasând jucătorii unde au vrut ei şi, bineînţeles, băgând toţi banii în buzunar. Acum încă nu avem ce vinde, dar se pot face bani frumoşi şi când aduci jucători.

Astfel de metode vor duce la scăderea încrederii investitorilor în club. Sunt mulţi afacerişti care iubesc fotbalul, dar care se feresc să se implice, nu pentru că pierd banii (oricum, investiţia în fotbal acolo te duce), ci pentru că nu suportă să fie înşelaţi.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!