Rezultate năucitoare înregistrate în comuna Lugașu de Jos, unde primarul în funcție Sorbán Levente (UDMR) câștigă un nou mandat, al 5-lea, în ciuda tuturor controverselor al căror protagonist a fost.

Într-una dintre cele trei secții de vot, cea din Lugașu de Sus, singura unde se știu rezultatele, Sorbán are aproape 80% din voturi, însă la votul politic pentru Consiliul Local partidul său a obținut sub 28%, iar pentru Consiliul Județean tot atât, mult sub liberalii lui Ilie Bolojan, care a primit cele mai multe sufragii pentru șefia CJ Bihor.

Pentru Consiliul Local, voturile vor fi renumărate.

Renumărare parțială

Potrivit președintelui Biroului Electoral de Circumscripție al comunei, procurorul George Sas, comunicarea rezultatelor complete și oficiale în urma scrutinului de duminică va întârzia.

„Un candidat la Consiliul Local al comunei, nu pot să vă spun cine anume, a făcut o contestație și în urma acesteia vor fi renumărate toate voturile din secția Lugașu de Jos (n.r. - cu cei mai mulți alegători) și voturile anulate din secțiile din satele Lugașu de Sus și Urvind. Candidatul respectiv spune că îi lipsesc câteva voturi ca să fie consilier”, a declarat BIHOREANULUI președintele BEC Lugașu de Jos.

Acesta a precizat că încă nu se știe când anume vor fi făcute publice rezultatele complete și oficiale ale scrutinului local din comună.

De notat că Poliția a deschis două dosare penale pentru violarea votului în comuna Lugașu de Jos, după ce în cabinele de vot a fost permis nelegal accesul în cabina de vot cu însoțitor, BIHOREANUL relatând, de altfel, că în cursul zilei de duminică aceasta a fost frauda cel mai frecvent acuzată în comună.

Una din trei

Rezultatele alegerilor locale din comuna Lugașu de Jos sunt disponibile doar în ce privește voturile exprimate în secția din satul Lugașu de Sus, cea cu cei mai puțini alegători dintre cele trei din comună (677 de alegători înscriși pe liste, prezență de 74,29%).

Potrivit acestora, edilul UDMR-ist Sorbán Levente a primit 78,96% din voturile numărate aici, fiind urmat la distanță enormă de principala sa contracandidată, Loredana Berzovan (PNL), care a luat 13,96%, și de Marcel Botiș (AUR) cu 7,08%.

În ce privește clasamentul pentru Consiliul Local, UDMR este pe primul loc cu 27,73%, urmând PSD (27,52%), UDSCR (22,68%), PNL (8,40%), Alianța pentru Lugaș (7,35%), AUR (5,46%), AMT (0,63%) și Pro România (0,21%).

Se remarcă, așadar, diferența uriașă între scorul „personal” al primarului și cel „politic”, pentru echipa de consilieri a partidului său, UDMR.

PNL, pe primul loc pentru județ

Pe de altă parte, în ce privește votul cu și mai mare încărcătură politică, cel pentru Consiliul Județean, pe primul loc în secția din Lugașu de Sus s-a clasat PNL (38,39%), în timp ce partidul primarului, UDMR, este pe locul doi la mare distanță (27,98%), urmat de PSD (22,77%), AUR (8,45%), SOS (1,30%), PPR și PUSL (0,21%).

La președinția CJ Bihor, alegătorii din satul Lugașu de Sus l-au dat câștigător pe liberalul Ilie Bolojan (51,54%), urmat de UDMR-istul Cseke Attila (30,19%), PSD-istul Aurel Mohan (19,92%), Ciprian Blejan de la AUR (7,71%) și alții (0,64%).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!