Clădirea fostului Spital de Neurologie din Oradea, situată pe strada Louis Pasteur 28, a intrat în reabilitare pe fonduri europene.

Au început cu acoperişul

Potrivit unui comunicat al Primăriei, refacerea imobilului a început cu acoperişul şi faţadele. "Până în prezent, au fost executate lucrări la refacerea şarpantei şi desfacerea tencuielilor, fiind în curs de execuţie şi fundaţiile pentru extinderea clădirii. Simultan, se lucrează la instalaţiile din întreaga clădire", se menţionează în comunicat.

După cum BIHOREANUL a mai scris, fosta Casă a învăţătorilor ridicată în 1937 a găzduit un spital de campanie în timpul ultimului război mondial pentru ca după naţionalizare să fie transferată Ministerului Sănătăţii care a folosit-o ca Spital de Neurologie.

Imobilul, intrat în anul 2014 în proprietatea municipalităţii, urmează să fie transformat prin intermediul proiectului european "Cresc Oradea Mare" într-un incubator de afaceri pentru companiile nou înfiinţate sau cu o vechime de cel mult doi ani din industriile creative şi IT pentru a ajunge să lanseze pe piaţă produse şi servicii.

Birouri pentru IT-işti

Incubatorul de afaceri va găzdui firme din domeniul creativ, precum dezvoltare de software pentru design, creaţie, animaţie şi altele.

Companiile vor beneficia inclusiv de servicii suport de consiliere în domeniul juridic şi financiar, precum şi de îndrumare către programele de finanţare existente, identificarea de parteneri ori promovarea produselor şi a serviciilor.

Conform proiectului, la finalul lucrărilor, imobilul va găzdui 20 de birouri pentru start-up-uri, 30 de spaţii de lucru open-space, 6 ateliere şi spaţii suport pentru companiile găzduite, săli de evenimente şi de pregătire.

Lucrările, în valoare de 12 milioane lei fără TVA, atribuite asocierii formate din firmele Conpila şi Inselma, au început în luna decembrie cu termen de execuţie de 18 luni.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!