Se simte din nou miasmă de scandal dinspre Palota, acolo unde patronul grupului Nutrientul, Iosif Pazuric, are un complex zootehnic.

La cererea unui dezvoltator imobiliar, Consiliul Local Sântandrei a schimbat anul trecut categoria terenurilor din vecinătatea complexului în uz rezidenţial şi a aprobat parcelarea, implicit construirea de locuinţe.

Chestiunea nu-i miroase a bine lui Pazuric, conştient că viitorii proprietari o să-l ţină în reclamaţii din cauza mirosurilor, iar autorităţile de mediu i-ar putea pune beţe în roate la următoarea autorizare.

Deşi fermierul s-a opus cu vehemenţă schimbării categoriei de folosinţă a terenurilor, edilii comunei l-au refuzat, motivând că dezvoltatorul şi-ar fi asumat disconfortul generat de complexul zootehnic şi a promis că la fel vor face şi clienţii săi.

Prin urmare, proiectul a continuat, aşa că Pazuric a cerut judecătorilor să anuleze Hotărârea Consiliului Local şi, ca urgenţă, să suspende efectele ei. Surpriză, însă!

Deşi Tribunalul Bihor a admis că "autorizarea construcţiilor de locuinţe în imediata apropiere a unei vaste zone industriale este de natură a contura existenţa unei îndoieli serioase asupra legalităţii actului administrativ a cărui suspendare se cere", i-a respins totuşi cererea, pe motiv că procesul pe fond, pentru anularea HCL, "nu se preconizează a fi de lungă durată".

Bihorel are totuşi îndoieli serioase: înregistrat în mai, procesul a primit un prim termen abia în noiembrie...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!