Lucrările la noua linie de tramvai care leagă cartierele Cantemir şi Ioşia de-a lungul pârâului Peţa se apropie de finalizare.

Potrivit primarului Oradiei, Florin Birta, constructorii se pregătesc să închidă şantierul cu ultimele amenajări.

„Lucrările se vor închide în circa o săptămână. Constructorii mai au de finalizat printre altele înierbarea spaţiului dintre linii, amenajarea refugiilor pentru călători din staţii şi montarea panourilor de informare din staţii care trebuie să sosească din China", a declarat primarul pentru BIHOREANUL.

Din 15 decembrie

Birta a mai spus că linia de tramvai ar putea fi dată în funcţiune în circa două săptămâni. „Dacă nu se întâmplă nimic deosebit legat de furnizarea materialelor din China, estimăm că pe 15 decembrie tramvaiele vor putea să circule pe noua linie", a spus primarul.

Conform directorului OTL, Adrian Revnic, noua linie de tramvai va fi dată în folosinţă în paralel cu demararea recepţiei lucrărilor. „Lucrările se vor termina undeva în jurul datei de 15 decembrie, când tramvaiele vor şi începe să circule pe strada Atelierelor. În paralel, se va face recepţia lucrărilor. Acestea au ca termen de finalizare sfârşitul anului", a spus Revnic.

Pe unde trec noile linii

Conform programării făcute de OTL, noua cale de rulare va deservi liniile 5 şi 7. Cele două vor avea un traseu comun pe direcţia Nufărul, Cantemir, Atelierelor, Făgăraşului şi se vor despărţi la intersecţia Căii Aradului cu Bulevardul Decebal.

Linia 5 va urma traseul străzilor Primăriei, Magheru, Republicii, Olimpiadei şi Parcul Liniştii pentru a înainta pe Decebal spre Calea Aradului şi returul către Nufărul pe malul Peţei.

Linia 7 va înainta pe Bulevardul Decebal, respectiv străzile Olimpiadei, Republicii și Magheru, pentru a se întoarce în Nufărul pe direcţia Calea Aradului, Ceyrat, Atelierelor şi Cantemir.

Amenajarea a 3,8 kilometri de linie dublă de tramvai înierbată este finanțată din fonduri europene. Lucrările au fost atribuite prin licitaţie unei asocieri din care fac parte firmele Mari-Vila, Abed Nego şi Aquacons pentru suma de 69,1 milioane lei.