O femeie din oraşul Aleşd a fost arestată preventiv, vineri seara, după ce, cu o zi mai devreme, şi-a înjunghiat concubinul. În mai puţin de două săptămâni, în Bihor au fost înregistrate o crimă şi trei tentative de omor. 

Și-a înjunghiat concubinul

Femeia din Aleşd, Liliana Creţ, a fost arestată preventiv pentru 30 zile, sub acuza de violenţă în familie sub forma tentativei la omor, victima fiind concubinul ei.

Incidentul s-a petrecut în cartierul Obor. Cei doi s-au certat, joi, în jurul prânzului, după cum a explicat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Cristian Ardelean.

„A fost un conflict spontan, în timpul căruia inculpata şi-a înjunghiat concubinul în zona toracelui, cu un cuţit, provocându-i o leziune în zona inimii, care a pus în pericol viaţa victimei", a spus procurorul, pentru BIHOREANUL. Autoarea și-a recunoscut fapta.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Bihor şi operat de urgenţă. „A suferit o plagă toracică și, din cauza poziționării acesteia, i-a fost pusă viața în pericol”, a declarat şi Natalia Hrihorișan, medic în cadrul UPU/SMURD Oradea.

Săptămâni sângeroase

Incidentul sângeros din Aleşd a dus la o situaţie fără precedent în Bihor: în mai puţin de două săptămâni, în judeţ s-au înregistrat patru infracţiuni contra vieţii - o crimă şi trei tentative de omor.

Primul caz s-a înregistrat pe 29 ianuarie, când Viorel Vese, un bărbat în vârstă de 54 ani din satul bihorean Surduc, comuna Copăcel, l-a acroşat intenţionat cu maşina pe vecinul său, care circula pe marginea drumului, cu copilul de 2 ani în braţe. Imediat după faptă, bărbatul a fugit, fiind găsit ascuns în grădina casei. Procurorii au stabilit că Vese a comis fapta "cu intenţia de a ucide partea vătămată", motiv pentru care l-au inculpat pentru tentativă la omor. În aceeaşi zi, bărbatul a fost arestat preventiv.

O zi mai târziu, Ioan Mocan, un bărbat în vârstă de 54 ani din comuna Balc, şi-a înjunghiat un consătean cu care băuse în locuinţă. Cei doi s-au luat la ceartă pe fondul consumului exagerat de alcool. Alarma a fost dată de un vecin de-al lui Mocan. Acesta a sunat la 112 şi a sesizat faptul că în "imobilul situat vizavi de locuinţa sa, a avut loc o altercaţie între două persoane de sex masculin, în urma căreia o persoană a fost înjunghiată". Victima în vârstă de 34 ani a fost transportată la spital şi operată de urgenţă în timp ce agresorul a fost arestat preventiv pentru 30 zile.

Joi, 10 februarie, un alt caz a şocat bihorenii. Un bărbat în vârstă de 42 ani a fost găsit mort pe un câmp, între Oradea şi comuna Sântandrei, cercetările derulate de procurori dezvăluind că victima - Alexandru Leuca, din Sântandrei - a fost ucisă cu o seară mai devreme de propria lui soră. Femeia şi-a strangulat fratele cu o frânghie, vreme de 20 minute, până când acesta nu s-a mai zbătut, iar înainte să-i abandoneze cadavrul, i-a verificat pulsul, să fie sigură că a murit. Autoarea crimei, Luminiţa Leuca, se află şi ea în Arestul Poliţiei Bihor, fiind acuzată de omor asupra unui membru de familie. 

În aceeaşi zi de joi, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au fost chemaţi pentru un alt caz violent, cel din Aleşd.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!