Oradea caută finanţare europeană pentru amenajarea unui al doilea parc de specializare inteligentă.

Consiliul Local Oradea, reunit vineri într-o şedinţă convocată "de îndată", a aprobat cu unanimitate de voturi şi fără discuţii indicatorii tehnico-economici ai unei astfel de investiţii.

"Aprobarea a fost necesară datorită faptului că pe 14 august se va închide apelul de proiecte privind Sprijinirea dezvoltării parcurilor de specializare inteligentă, iar Primăria Oradea intenţionează să depună cerere de finanţare", a transmis vineri, în urma şedinţei de Consiliu Local, Primăria Oradea.

Valoarea investiţiei este estimată de municipalitatea orădeană la echivalentul a 9,6 milioane euro, sumă din care finanţarea europeană nerambursabilă este estimată la circa 3,1 milioane euro.

Potrivit comunicatului municipalității, proiectul care urmează să fie depus spre finanţare de către Direcţia Proiecte cu Finanţare Internaţională din cadrul Primăriei Oradea, specializată în atragerea de finanţări, are la bază studiul fezabilitate realizat de Agenţia de Dezvoltare Locală, dezvoltatorul şi administratorul parcurilor industriale ale municipalităţii orădene şi Consiliului Judeţean Bihor.

"Parcul de specializare inteligentă Oradea este un parc industrial în cadrul căruia se vor desfăşura activităţi de inovare, cercetare, dezvoltare experimentală, transfer de cunoştinţe, transfer tehnologic al unor rezultate referitoare la produse inovatoare obţinute prin activităţi de cercetare-dezvoltare-inovare specifice domeniilor de specializare inteligentă", se menţionează în comunicatul municipalităţii orădene.

Cel de al doilea parc de specializare inteligentă din Oradea ar urma să fie amenajat la ieşirea din municipiu către comuna Sântandrei, pe o suprafaţă de 19,5 hectare de teren, în strada Corneliu Baba. Amplasamentul este situat în imediata vecinătate a primului parc de specializare inteligentă, din aceeași zonă, și acesta în fază de proiect..

Terenul, cu acces din DJ 797 Oradea - Sântandrei, este situat în proximitatea viitorului drum expres Oradea - Arad, ceea ce ar putea constitui un avantaj pentru potenţialii investitori.


Vezi aici HCL-ul privin costurile pe care le implică amenajarea celui de al doilea parc de specializare inteligentă din Oradea

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!