Activitatea sectorului feroviar din Ministerul Transporturilor este coordonată de către un orădean.

Potrivit portalului clubferoviar.ro, ministrul interimar al Transporturilor, Dan Vîlceanu, l-a însărcinat marţi pe orădeanul Adrian Foghiş cu coordonarea sectorului feroviar.

Contactat de BIHOREANUL Foghiș nu a răspuns, miercuri, apelului telefonic. 

Informaţia, care nu a fost publicată încă oficial pe portalul Ministerului Transporturilor, a fost confirmată însă de primarul de Oradea, Florin Birta..

"Din câte ştiu eu domnul Foghiş se ocupă începând de marţi de liniile ferate, un domeniu în care este foarte mult de lucru", a declarat Birta.

Spre exemplu, din noua poziţie, secretarul de stat Adrian Foghiş ar putea impulsiona proiectul privind electrificarea căii ferate Oradea – Cluj în valoare de 7,3 miliarde lei, finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României.

Proiectul, care a obţinut cele 82 de avize necesare şi a fost supus dezbaterii publice, a intrat în faza realizării documentaţiei pentru finanţare în vederea demarării lucrărilor.

Lucrările vizează, printre altele, electrificarea în întregime a celor 166 de kilometri ai liniei de cale ferată, precum şi modernizarea, pe întregul traseu, a tuturor staţiilor, haltelor şi spaţiilor adiacente, incluzând parcările, rampele şi peroanele cu copertine. 

Apropiat al liderului PNL Bihor, Ilie Bolojan (foto jos), cu care a colaborat foarte bine în perioada în care a condus Primăria Oradea, fostul director al Zonei Metropolitane Oradea, Adrian Foghiş, a fost propulsat de acesta ca secretar de stat la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii la începutul lunii martie.