Camerele de supraveghere instalate în parcările de pe şoselele bihorene continuă să facă victime printre cei care le confundă cu pubelele.

Un bărbat din Borumlaca, prins aruncând un sac cu gunoaie lângă Cauaceu, s-a ales cu o amendă de 10.000 lei, pe care, desigur, a şi contestat-o imediat, iar la procesul de la Judecătoria Oradea soţia lui a reuşit să-l scape cu o poveste "de tot rahatul".

Piranda a susţinut că a fost cu soţul şi cu socrul beteag la doftori, în Oradea, iar pe drumul de întoarcere bătrânul a făcut o criză de epilepsie şi s-a cam scăpat cu de toate în nădragi.

Ca atare, l-au dezbrăcat, iar hainele murdare le-au băgat într-un sac de care bărbatul s-a debarasat, după care s-au grăbit spre casă, "ca să-l spele şi să-l îmbrace pe bătrân".

E greu de conceput că cei doi l-au plimbat pe bătrânul "răhăţit" în curul gol în maşină, dar uite că judecătoarea Natalia Gherman i-a crezut.

Le-a schimbat amenda în avertisment, ba a mai şi mustrat statul român că "recurge la măsuri de coerciţie pentru fapte la care el însuşi a contribuit", căci pe drumuri nu sunt amplasate coşuri de gunoi suficiente şi de-aia "oamenii sunt nevoiţi să depoziteze deşeurile lângă aceste spaţii".

Finalul poveştii îl va stabili Tribunalul Bihor, unde comisarii de mediu au atacat hotărârea.

Bihorel e, însă, curios de altceva: oare judecătoarea ar fi fost la fel de înţelegătoare dacă sacul cu "rahat" i-ar fi aterizat în faţa porţii?

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!