Posibil şi pe fondul isteriei create miercuri în Bihor şi, de fapt, în mai toată ţara, preţurile la carburanţi erau mai mari, joi, în prima parte a zilei, la staţiile din Oradea, şi nu doar la un singur lanţ de benzinării, ci la mai toate. 

Platforma Monitorul Preţurilor, dezvoltată de Consiliul Concurenţei din România, ce conţine preţurile actuale inclusiv la carburanţi, arată că, joi dimineaţa, în jurul orei 10, preţurile în benzinăriile din Oradea erau mai mari cu câţiva bani sau, într-un caz, chiar cu mai bine de un leu decât cele practicate ieri. 

Concret, un litru de benzină standard (95) costa 8,45 de lei la benzinăria MOL de pe Bulevardul Decebal, 8,05 lei la OMV Maxx Motion de pe acelaşi bulevard, 7,99 lei la benzinăriile Petrom. 

Conform aplicaţiei, benzinăria rusească Gazprom practică cel mai mic preţ dintre lanţurile de staţii de carburanţi listate în Monitorul Preţurilor: 7,67 lei/litru

La motorină preţurile sunt mai mari, depăşind 9 lei, însă doar în lanţul MOL. Monitorul Preţurilor arată că la MOL pe Bulevardul Decebal motorina standard se vinde, joi dimineaţa, cu 9,04 lei, la OMV cu 8,24 lei, la Petrom cu 7,99 lei, în timp ce, din nou, la Gazprom este mai ieftină: 7,76 lei. 

Aşa cum BIHOREANUL a scris, miercuri după amiaza, benzinăria MOL de pe Ştefan cel Mare vindea benzina 95 cu 7,65 lei, iar motorina cu 7,76 lei. La OMV-ul de pe bulevardul Decebal un litru de benzină 95 costa, miercuri după amiaza, 7,65 lei, iar combustibilul Diesel 7,74 lei. La Petrom, în Oradea, preţurile erau: 7,52 lei litrul de benzină standard, 7,61 lei motorina standard. 

Amintim că miercuri s-a creat o adevărată isterie în toată ţara după ce, pe de o parte au circulat mesaje false că preţurile carburanţilor vor creşte, de pe o zi pe alta, la 10-12 pe litru, iar pe de alta după ce unii benzinari au crescut brusc preţurile, cum este cazul partenerului MOL din Beiuş, care a vândut miercuri atât benzina, cât şi motorina cu 11 lei! 

Autorităţile au făcut miercuri seara - după ce deja se formaseră cozi mari în mai toată ţara – un apel la calm, transmiţând că sunt stocuri suficiente şi că preţurile nu vor creşte exagerat.

Pe de altă parte, au fost anunţate controale la benzinării. Totodată, joi dimineaţa are loc o şedinţă de Guvern pe această temă.

Joi dimineaţa, la Digi 24, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, le-a transmis şoferilor să nu se panicheze şi să nu cumpere cantităţi exagerate de carburanţi. În legătură cu preţurile record înregistrate miercuri seara, de 11, 12 sau chiar 13 lei, Chiriţoiu a spus că "sunt situaţii izolate", adăugând că şi Consiliul Concurenţei va face verificări la benzinăriile care au urcat preţurile exagerat de mult.

Totodată, acesta a spus că, într-adevăr, s-a scumpit benzina şi motorina în România cu câţiva bani. "Cotaţiile barilului au crescut, au crescut şi cotaţiile la benzină. România importă mare pare din benzină, aşadar preţurile nu pot fi altfel decât cele din regiune", a spus Chiriţoiu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!