Benzinăriile din Oradea şi din mai multe localităţi din Bihor au fost luate cu asalt, miercuri, după ce preţul combustibilului a crescut pe fondul conflictului din Ucraina. Patronul benzinăriei din Beiuş, partener MOL, care a vândut, miercuri, atât benzina cât și motorina cu 11 lei, deocamdată un record făcut public la nivel național, a explicat preţul, susținând că a fost nevoit să scumpească din cauza prețului ridicat în depozit.

Contactat de BIHOREANUL, proprietarul benzinăriei în cauză a confirmat informaţia şi a declarat că a fost nevoit să recurgă la aceste preţuri pe motiv că ar fi cumpărat foarte scump acest lot de combustibil.

"Am cumpărat din depozit carburantul cu 8,6 lei litrul, în condiţiile în care eu până acum la pompă l-am vândut cu 7,6! Mi-au zis că dacă nu-mi convine să nu iau. Şi aşa am o cisternă pe care nu mi-au umplut-o! Mâine va fi şi mai scump, am înţeles că va fi 10 lei litrul", a declarat miercuri pentru BIHOREANUL Daniel Degău, administrator şi unul din patronii Desir Impex.

Firma acestuia deţine în Beiuş două benzinării partenere Rompetrol, una parteneră MOL şi încă una proprie.

"S-a scumpit şi carburantul la depozitul Rompetrol, azi era tot 8,6 lei/litru, deci se scumpeşte şi la ei. La depozitele MOL se eliberează combustibil doar pentru benzinăriile proprii şi partenere, la fel şi la Rompetrol", a mai spus Degău.

Potrivit jurnaliștilor din presa centrală, prețul de la benzinăria Beiuș este un record, fiind cel mai mare din țară în acest moment.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, oamenii au luat cu asalt benzinăriile din Oradea, şi din alte localităţi din Bihor, inclusiv Beiuş, Salonta, Aleşd, dorind să-şi facă provizii, în contextul în care scumpirea carburanţilor este evidenţă.

UPDATE: "Nu staţi la coadă!"

Autorităţile de la nivel naţional au avertizat, miercuri seară, că s-a creat o panică nejustificată în privinţa unor scumpiri ale combustibililor şi unei posibile penurii de benzină şi motorină.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurări că în lanţurile mari de benzinării nu vor creşte preţurile semnificativ şi că, în plus, nu vor fi probleme cu asigurarea de combustibili. El i-a sfătuit pe toţi românii să nu alimenteze aiurea şi să formeze cozi. 

Totodată, Guvernul României a transmis că urmează controale la benzinăriile din ţară, mai ales la cele care au crescut preţurile, aşa cum au făcut şi unele din Bihor.