Primăria Oradea a amânat dezinsecţia programată pe miercuri cu o zi, adică pentru noaptea de joi spre vineri, însă fără să mai anunțe, cum era de așteptat.

De reprogramare nu au fost anunţate nici măcar asociaţiile de proprietari, ca să poată face stropirea împotriva ţânţarilor simultan cu municipalitatea, aşa cum recomandau, anterior, reprezentanții Primăriei într-un comunicat de la începutul săptămânii.

Până la transmiterea acestei ştiri, Primăria nu a explicat oficial motivele decalării acţiunii, în condiţiile în care sute de orădeni au reclamat prin aplicația Oradea City Report, pe reţelele de socializare și direct municipalității, că nu pot ieşi din casă din cauza ţânţarilor.

"Joi seară începând cu ora 22..."

BIHOREANUL a aflat că acţiunea a fost amânată cu o zi pentru că municipalitatea nu s-a putut organiza la timp.

Neoficial, firma Coral Impex a decalat stropirea împotriva ţânţarilor după ce, pe fondul reprizelor de ploaie care au avut loc în Oradea la începutul săptămânii, şi-a mutat provizoriu maşinile şi oamenii în alte localităţi unde a putut lucra.

Teoretic, relocarea logisticii se va finaliza în seara zilei de astăzi.

"Dezinsecţia va începe joi seară începând cu ora 22", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Florin Birta, aflat în concediu.

La acţiunea de dezinsecţie vor lua parte 6 maşini de pe platformele cărora se va face stropirea împotriva ţânţarilor şi mai mulţi oameni care vor ataca pe jos zonele publice, de la parcuri la maluri de ape, ce nu pot fi stropite de la șosea.

Atenţie, filmăm!

După ce în urma unui sondaj făcut pe propria pagină de Facebook BIHOREANUL a arătat că mulți orădeni nu au văzut la lucru firma angajată de municipalitate în cadrul precedentelor etape de dezinsecţie, conducerea municipalității a luat în premieră decizia ca acţiunea să fie imortalizată.

"Am dispus ca dezinsecţia să fie filmată şi fotografiată, ca să existe dovezi că aceasta a fost făcută", a declarat Birta.

Reprezentanţii municipalităţii pun numărul mare de ţânţari pe seama ploilor din ultima perioadă. Pentru un plus de eficienţă, dezinsecţia va fi reluată înainte de sfârşitul acestei luni.

Sute de orădeni, din toate cartierele oraşului, au cerut în ultimele două săptămâni Primăriei să reia dezinsecţia pentru că nu pot ieşi în oraş din cauza ţânţarilor.

Plângerile contribuabililor sunt pe deplin justificate în condiţiile în care niciodată în ultimii ani disconfortul creat de ţânţari nu a fost atât de mare.