Primăria Oradea a demolat casa cumpărată în noiembrie, anul trecut, în strada Vasile Conta 27 pentru a face parcări.

Firmă, vând casă!

Municipalitatea a achiziţionat imobilul cu 115.000 euro de la firma Premium David Construcţii. Dezvoltatorul imobiliar a încercat de două ori să obţină avizul Comisiei Municipale pentru construirea unui bloc pe amplasamentul casei. Avizul comisiei a fost, de fiecare dată, negativ pe considerentul că zona este şi aşa aglomerată şi asigură doar 70% din necesarul de locuri de parcare.

Având în vedere impasul apărut, firma a decis să vândă Primăriei casa de 172 metri pătraţi construită în 1959 pe un teren cu o suprafaţă totală de 636 metri pătraţi.

"După achiziţionare am intenţionat să propunem o dezvoltare imobiliară – bloc, aceasta fiindu-mi respinsă de mai multe ori în CMUAT, întrucât nu doresc iniţierea unei noi situaţii conflictuale în raport cu UAT Municipiul Oradea, am decis să-l valorific, sens în care am postat un anunţ de vânzare a acestui imobil pe mijloacele de publicitate electronice, OLX şi imobiliare.ro. Astfel, prin prezenta vă aduc la cunoştinţă că doresc să vând imobilul, proprietatea societăţii, oricui, inclusiv UAT Municipiul Oradea, având disponibilitatea de a lăsa din preţul cerut de mine de 140.000 euro (aşa cum apare în anunţurile de vânzare)", au transmis Primăriei la acea dată reprezentanţii firmei printr-o ofertă certă de vânzare.

Cumpărare, nu expropriere

În final, Primăria a cumpărat clădirea la un preţ de 115.000 euro plus TVA considerat de evaluatori chiar mai mic decât despăgubirile pe care ar fi trebuit să le plătească în eventualitatea în care ar fi intenţionat să exproprieze clădirea.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, în următoarele zile amplasamentul va fi eliberat de molozul rezultat în urma demolării imobilului şi pus la dispoziţia Direcţiei Tehnice pentru amenajarea unei parcări.

În ultimii ani municipalitatea a orădeană a încercat să rezolve problema locurilor de parcare din spaţiul dintre blocuri prin achiziţionarea de imobile şi demolarea lor pentru a evita exproprierile care stârnesc nemulţumirea orădenilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!