Primul parc de specializare inteligentă din Oradea are finanțarea europeană de aproape 2 milioane euro asigurată.

Potrivit unui comunicat al municipalității orădene, Direcția Management Proiecte cu Finanțare Internațională, organism al Primăriei Oradea specializat în atragerea de fonduri europene, a obținut finanțarea proiectului „Înființarea Parcului de Specializare Inteligentă Oradea 1” prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027.

„Următoarea etapă este contractarea, după care va fi semnat contractul de finanțare”, se menționează în comunicatul Primăriei Oradea.

Costurile de amenajarea a celui de-al cincilea parc industrial din Oradea și primul „inteligent” sunt estimate la 31,7 milioane lei cu TVA inclus, echivalentul a circa 6,3 milioane euro.

În această sumă, finanțarea nerambursabilă obținută de municipalitatea orădeană este de circa 9,6 milioane lei, adică aproape 2 milioane euro.

Cercetare, inovare și transfer tehnologic...

După cum BIHOREANUL a mai relatat, primul parc de specializare inteligentă va fi destinat firmelor specializate în inovare, cercetare, dezvoltare experimentală, transfer de cunoștințe și tehnologicii care vor fabrica produse inovatoare.

Viitoarea zonă industrială ar urma să fie amenajată pe un amplasament de circa 18 hectare situat pe drumul de Sântandrei, imediat după linia ferată.

Pe lângă amenajarea parcului industrial, lucrările vor viza printre altele amenajarea accesului la viitorul parc inteligent, asigurarea rețelelor de drumuri, energie electrică, apă și canalizare, precum și iluminat public.

Terenul, cu acces din DJ 797 Oradea - Sântandrei, este situat în proximitatea viitorului drum expres Oradea - Arad, ceea ce ar putea constitui un avantaj pentru potențialii investitori.

Pe un amplasament învecinat municipalitatea vrea să obțină finanțarea europeană și pentru amenajarea celui de-al doilea parc de specializare inteligentă din fondurile rămase necheltuite prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!