La un an după debarcarea lui Ioan Mang de la șefia PSD Bihor și numirea în locul său a unui președinte interimar „de import”, organizația județeană va avea un nou președinte interimar, de astă dată de-al locului, pe doctorul Aurel Mohan.

Surpriză și la organizația municipală Oradea, la șefia căreia senatorul Florin Bodog a renunțat în favoarea consilierului local Adrian Madar.

Provizorat...

Schimbările au fost anunțate sâmbătă, în cadrul unei întâlniri informale a președintelui partidului, Marcel Ciolacu, cu activul de partid din plan local și județean, urmând să fie oficializate cel mai probabil săptămâna viitoare.

„A fost o discuție informală destul de scurtă a domnului președinte cu colegii din Comitetul Județean Interimar, care urmează să fie validată în următoarea ședință a Comitetului Politic Național, referitor la domnul Aurel Mohan ca președinte interimar la județ și eu ca președinte interimar la municipiu”, a declarat BIHOREANULUI Adrian Madar, imediat după întâlnirea la care au participat primari, directori de instituții deconcentrate girați de PSD și doi dintre parlamentarii filialei, senatorul Florian Bodog și Ioan Mang.

Pe de altă parte, în funcția de secretar general al PSD Bihor va rămâne Felix Cozma, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

... după interimar

Numirea celor doi, Mohan și Madar, survine la un an după ce, în ianuarie 2023, Comitetul Politic Național al PSD a consfințit debarcarea de la șefia PSD Bihor a deputatului Ioan Mang, care controlase organizația județeană vreme de peste un deceniu, în urma nemulțumirii unui grup de primari în fruntea cărora s-a aflat edilul din Sânmartin, Cristian Laza, despre care o vreme s-a și vehiculat că ar putea prelua șefia filialei.

Cu un an în urmă, președinte interimar al PSD Bihor a fost numit Radu Moldovan, președintele Consiliului Județean Bistrița Năsăud și coordonator al organizațiilor județene ale partidului din Nord-Vestul țării. Tot atunci, a fost numit și un Comitet Județean Interimar de conducere a PSD Bihor, din care făceau parte cei doi parlamentari, deputatul Ioan Mang și senatorul Florian Bodog (care deținea și el șefia PSD Oradea), primari, directori de instituții și șefi de organizații „de profil”, ca de pildă cea de pensionari și de tineret, pentru ca ulterior să fie cooptați și subprefectul Emilian Pavel, fostul șef al Poliției Economice, Florian Sîrca, și alții.

Cine sunt noii șefi provizorii

Potrivit mai multor surse din PSD Bihor, conducerea organizației județene a fost râvnită și de Claudiu Pop, fostul prefect plecat în 2020 la Pro România, după ce fusese marginalizat de Mang, și revenit abia anul trecut, iar funcția de secretar general ar fi fost vizată și de primarul din Sânmartin, Cristian Laza, care însă a renunțat.

În cele din urmă, președintele partidului, Marcel Ciolacu, l-a preferat la conducerea PSD Bihor pe Aurel Mohan, medic neurochirurg, fost consilier municipal în perioada 2016-2020, iar apoi secretar de stat în Ministerul Sănătății din ianuarie 2022 până în februarie 2023, în prezent șef al Staționarului I al Spitalului Județean.

La șefia PSD Oradea, consilierul local Adrian Madar a fost propus, formal, chiar de senatorul Bodog, care la întâlnirea de sâmbătă a anunțat că nu mai dorește să dețină această funcție. Adrian Madar este cel mai vocal dintre cei patru consilieri municipali ai PSD în Oradea, fiind ales în 2020 și dornic să candideze la funcția de primar.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!