Bihorel comentează principalele evenimente ale săptămânii trecute:

Luni 

Vio către Ghiusi. "Bravo, mă, aţi reuşit să strângeţi 5.000 de oameni la manifestările de ziua voastră. A venit şi ministrul vostru de externe...". "Ehei, dacă lucrurile merg cum vrem noi, să ştii că ministrul de externe va fi de fapt un ministru de treburi interne".

Marţi 

Mare alai guvernamental la deschiderea Centurii care ne duce la Autostradă. Primul-ministru a declarat: "Iată că visul secular al localnicilor se împlineşte. Oamenii ăştia şi-au dorit mereu să aibă o autostradă cu patru benzi până la Viena. Trei benzi spre ieşire şi una spre întoarcere".

Miercuri

Raportul pensionar-angajat este încă destul de bun la noi în judeţ. Tanti Zoe pensionara are o explicaţie. "La noi sunt mai puţini pensionari decât angajaţi nu pentru că bătrânii trăiesc mai puţin ca în alte părţi, ci pentru că prin sud oamenii se pensionează ca miliţienii, pe la 40 de ani". "Cum fac asta?". "Se pensionează medical, că au boală pe muncă".

Joi

Nae poliţistul, despre noua ispravă a şoferilor. "A venit unul cu Tesla şi a depăşit viteza cu 90 de kilometri pe oră, de ziceai că-i BMW". "Şi care-i soluţia să-i temperăm?". "Păi, eu zic că pe ăştia cu Tesla nu putem să-i temperăm decât dacă le dăm cu maşina în ouă, cum spune zicala".

Vineri

Rectorul unei universităţi din Columbia a venit pentru deschiderea unei colaborări cu Sorbonica. Omul a fost sincer. "Degeaba le faceţi studenţilor cămine, cantine şi săli de curs. Nimic nu-i atrage mai mult la şcoală decât laboratoarele, iar noi, columbienii, suntem experţi în asta".

Sâmbătă

Am ajuns să o vedem şi pe asta: DNA face percheziţii la cei de la Crimă Organizată. E ca şi cum ai găsi purici în blana păduchilor. Un procuror a  explicat. "Verificăm cum de a primit Victoraş certificat de turnător, ca să i se mai uşureze din dosare". "Victoraş ăsta bagă în găleată toate instituţiile de forţă? Al dracului suedez!".

Duminică

Telescopul spaţial James Webb a descoperit în galaxie urme de alcool. Acum se explică de ce s-au chinuit ruşii să ajungă primii în spaţiu.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!