Se spune că prostul nu e prost destul dacă nu e şi fudul. Domnul consilier Sarkozi Zoltan în mod cert e un tip fudul, care se mândreşte şi atunci când face prostii. Un şovin este prin definiţie un ins incapabil să trăiască într-o societate modernă, iar bietul copil pe care l-a învăţat să nu-i placă tricolorul românesc e o victimă a educaţiei primite.

Într-o lume globalizată oare ce va face junele când va da peste un neamţ sau un englez? Le va da un cap în gură sau îi va scuipa în faţă pe motiv că nu sunt unguri şi, deci, sunt periculoşi?

Nu-i vorbă, avem şi noi "românii noştri buni". Locuitorii dintr-o zonă nouă a oraşului au refuzat ca strada lor să se numească Bajor Andor pe motiv că acesta a fost ungur. Mergând pe aceeaşi logică, mai exact pe lipsa ei, străzii Friedrich Schiller îi schimbăm numele ori aducem nemţi colonizatori.

Ca să nu mai spun de cartierul Voltaire, în care nimeni nu vorbeşte franceza, ci ţigăneasca! Decizia Primăriei de a da satisfacţie locuitorilor e nu doar periculoasă, ci şi scandaloasă, pentru că o să ne trezim pe viitor cu tâmpiţi care vor propune ca românii să circule cu maşinile pe dreapta şi ungurii pe stânga.

E plin internetul de comentarii şovine. Ungurii nervoşi ne cer să mergem la ţiganii noştri de peste Carpaţi, românii verzi le recomandă minoritarilor să emigreze în pusta mamii lor. Eu zic că Oradea este un oraş multietnic şi multicultural, şi dacă e să plece cineva, cei mai potriviţi sunt tocmai indivizii care nu suportă această realitate.