După ce a câștigat, la Oradea, 4 meciuri din 4 în play-off-ul Billie Jean King Cup, echipa României de tenis femnin și-a aflat, duminică, numele adversarei din calificările pentru turneul final de anul viitor.

Potrivit unei postări făcute pe contul de Twitter al organizatorilor, în urma tragerilor la sorți, echipa României va întâlni Slovenia.

Calificările vor avea loc în perioada 14-15 aprilie 2023.

​​Așa cum BIHOREANUL a arătat, echipa României de tenis feminin a reuşit să câştige toate meciurile din play-off-ul competiţiei de tenis Billie Jean King Cup desfăşurate în acest sfârşit de săptămână în Oradea Arena.

În ultimul meci, la dublu, Monica Niculescu şi Jaqueline Cristian au învins perechea formată Reka Luca Jani / Panna Udvardy (Ungaria), ducând scorul general de 4-0.

Anterior, tot sâmbătă, Ana Bogdan a învins-o cu pe Panna Udvardy cu 6-0, 6-2 şi a adus victoria echipei României în faţa Ungariei. Astfel, echipa noastră va evolua în calificările din 2023 pentru turneul final al competiției.

De altfel, după prima zi, de vineri, a competiției, România conducea deja cu scorul de 2-0 la general. În primul meci de simplu, Ana Bogdan a învins-o pe Dalma Galfi cu 6-1, 6-4, iar apoi Jaqueline Cristian a câştigat a doua partidă de simplu cu 6-2, 4-6, 7-6 (7-3), în faţa Annei Bondar.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!