Constructorii au finalizat primii 100 de piloți forați din totalul celor 2.000 care vor fi săpați în Piața Gojdu din Oradea pentru amenajarea structurii de rezistență a celor cinci pasaje subterane.

Potrivit unui comunicat al municipalității, luni a fost pusă în funcțiune și cea de-a patra foreză, pentru accelerarea ritmului de lucru.

„De azi va intra în lucru a patra foreză cu care se realizează piloţii foraţi la pasajele subterane din Piața Gojdu. Până în prezent s-au executat aproximativ 100 de piloți forați din circa 2000, câți trebuie realizaţi în total” a anunțat luni Primăria.

Potrivit municipalității, „cu această a patra foreză, ritmul de lucru va creşte semnificativ, având în vedere că se va lucra cu cele patru utilaje concomitent”.

Conform programării lucrării, cei 2.000 de piloți forați urmează să fie finalizați în prima parte a anului viitor, când pe scheletul lor constructorii vor amenaja structura de rezistență a viitoarelor construcții.

După cum BIHOREANUL a mai scris, lucrările la cele cinci pasaje subterane sunt efectuate în cadrul proiectului „Coridor de mobilitate urbană durabilă în Piaţa Emanuil Gojdu din Oradea - Etapa I". 

Prin acest obiectiv de investiţii urmează să fie realizate cinci pasaje rutiere subterane în zona Pieţei Gojdu.

În cadrul investiţiei, al cărei termen de finalizare este de doi ani, se vor realiza 12.117 metri pătraţi de trotuar pietonal, 660 metri liniari de piste pentru biciclişti, 990 metri liniari de bandă dedicată transportului public, infrastructură rutieră modernizată, linii de tramvai modernizate, staţii de transport create şi modernizate, se vor planta arbori şi arbuşti şi se vor realiza reţele de irigaţii.

Lucrarea a fost atribuită prin licitaţie asocierii de firme formate din Freyrom - lider, Leko Construct SRL, Construcţii Erbasu SA, Metabet CF SA şi Procons Group pentru suma de 85,3 milioane lei fără TVA, echivalentul a 17,1 milioane euro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!