Săptămâna viitoare va avea loc prima etapă de dezinsecţie din luna iunie.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Oradea, tratamentul la sol împotriva insectelor de disconfort, din perioada 6-10 iunie, va fi dublat de încă o trecere, în intervalul 16-17 iunie.

"În luna iunie, în vederea distrugerii insectelor generatoare de disconfort (ţânţari, muşte etc.) în faza de adult şi larve, se execută prin tratament la sol activitatea de dezinsecţie, în zonele publice, spaţii verzi şi cursurile de apă de pe raza municipiului. Totodată, în perioada 6-10 iunie se vor efectua şi tratamente fitosanitare la arbori şi arbuşti, arborii din specia platan şi arborii din specia castan", a anunţat Primăria.

Angajaţii firmei Coral Impex vor folosi insecticidul Cymina Plus pentru combaterea ţânţarilor adulţi, respectiv Vertobac pentru combaterea ţânţarilor în stare de larvă.

La tratamentele fitosanitare ale arborilor şi arbuştilor din Oradea se vor folosi substanţele Alcupral, Coragen şi Mospilan.

"Rugăm cetăţenii din Municipiul Oradea să evite utilajele sau să nu stea în raza de acţiune a acestora în timp ce pulverizează soluţiile insecticide, pentru a preveni eventuale incidente", a transmis Primăria.

Produsele care vor fi folosite sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi fac parte din grupele de toxicitate Xi (iritant) şi Xn (nociv).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!