Compania românească AnimaWings, cu capital privat, a anunțat că din această toamnă va începe să opereze noi rute interne și internaționale, între care și una între Oradea și București.

Primul zbor va fi, de pe aeroportul orădean pe Henri Coandă, pe 15 septembrie. 

Orar convenabil

Potrivit site-ului specializat boardingpass.ro, AnimaWings a anunțat că din luna septembrie va deschide două rute externe noi de pe aeroportul internațional Henri Coandă din Otopeni, unde își are și hub-ul, către Paris și Larnaca, precum și trei rute interne, spre Cluj, Iași și Oradea.

Cursele Oradea – București vor fi operate cu începere din 15 septembrie, iar zborurile dintre cele două orașe vor fi disponibile în fiecare zi, cu excepția celor de sâmbătă.

Biletele pentru ruta Oradea – București, precizează boardingpass.ro, vor avea un preț de pornire de 25 euro pe sens la clasa economică și de 159 euro/sens pentru un loc la clasa business.

Biletele ar urma să fie puse în vânzare în curând pe site-ul animawings.com, potrivit unui anunț făcut de reprezentanții operatorului aerian.

Contactat de BIHOREANUL, directorul Aeroportului Oradea, Răzvan Horga, a confirmat noile curse ale AnimaWings. Potrivit acestuia, orarul zborurilor va fi:

București (OTP) 7.00 – Oradea (OMR) 8.00

Oradea (OMR) 8.45 – București (OTP) 9.45

Cu Airbus

Tot din septembrie, AnimaWings va asigura curse Cluj – București (38 euro/sens la economic class, 172 euro/sens la business, de luni până vineri), Iași – București (35 euro/sens la economic și 169 euro/sens la business, câte un zbor marți, joi și duminică, iar luni, miercuri și vineri câte două zboruri).

AnimaWings este o companie privată cu capital românesc și operează aeronave Airbus 220-300 (cu 8 locuri la business și 130 la clasa economică), a căror mentenanță este asigurată de Lufthansa, operând până acum în Europa de Est, Spania și Orientul Mijlociu.

Pachetul majoritar de acțiuni este deținut de Christian Tour Holding SA. 

În competiție

Compania AnimaWings va concura pentru ruta Oradea – București nu doar cu compania publică Tarom, ci și cu HiSky. Aceasta va opera, din luna octombrie, 5 curse săptămânal pentru a lega aeroportul orădean de Capitală.

De la Oradea, HiSky va zbura și la Londra, tot din octombrie, precum și curse charter către alte destinații turistice – Hurgada (Egipt), Antalya (Turcia) și Monastir (Tunisia).

HiSky va opera de la Oradea timp de cinci ani, în urma unei asocieri cu Air Oradea care îi permite să încaseze subvenții de până la 750.000 euro, în funcție de gradul de rentabilitate a curselor, adică de încărcare.

Tot de la Oradea va zbura, timp de patru ani, cu începere din 3 iunie, și compania publică poloneză LOT – Polish Airlines, către Varșovia, operarea acestei rute devenind serviciu public obligatoriu și fiind concepută să asigure conectarea, cu un singur bilet, cu destinații din Europa, America de Nord, Orientul Mijlociu și Asia, pentru care va putea beneficia de subvenții de până la 9,87 milioane euro, tot în funcție de gradul de încărcare a aeronavelor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!