Consiliul Local Oradea s-a întrunit luni în şedinţă fulger desfăşurată online. Singurul punct de pe ordinea de zi a vizat reabilitarea termică a grădiniţei 55 şi creşei Voinicel din cartierul Ioşia.

"După ce săptămâna trecută am aprobat materialele de consiliu în vederea depunerii spre finanţare prin «Valul renovării» din PNRR, colegii noştri de la Direcţia Management Proiecte cu Finanţare Internaţională au verificat cum stăm cu soldurile şi mai «încape» această grădiniţă 55 pe care să o băgăm la finanţare pentru reabilitare undeva la o sumă de 4,4 milioane lei valoare eligibilă", le-a spus luni consilierilor locali primarul Florin Birta în deschiderea şedinţei care nu a durat mai mult de cinci minute.

În total, proiectul se ridică la suma de 4,9 milioane lei, la care se adaugă TVA de 940.000 lei, şi vizează reabilitarea integrală a imobilului care adăposteşte grădiniţa 55 şi creşa Voinicel din strada Haţegului.

Consilierii locali, unii dintre ei aflaţi acasă, sărbătorind Paştele catolic, alţii la birou sau chiar la volan, au aprobat proiectul cu unanimitate de voturi şi fără comentarii.

"În total, după ce vom depune şi acest proiect, vom avea o valoare de 31,4 milioane euro, valoare eligibilă pentru aceste proiecte (de reabilitare prin PNRR - n.r.)", a spus primarul în încheierea şedinţei-fulger.

După cum BIHOREANUL a mai scris, consilierii locali din Oradea au aprobat săptămâna trecută reabilitarea termică a încă opt blocuri din zona Cantemir, parte a unui pachet mai larg de proiecte pe care municipalitatea orădeană intenţionează să îl finanţeze prin PNRR.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!