Strada Tudor Vladimirescu din Oradea va traversa intersecţiile cu Decebal şi Oneştilor prin pasaje subterane.

„Va şti ce este permis"

Consiliul Local Oradea a aprobat, vineri, Planul Urbanistic Zonal conform căruia artera va fi lărgită la două benzi pe sens până la linia de tramvai.

"În urma acestui PUZ, strada Tudor Vladimirescu este propusă spre a fi lărgită la patru benzi. Aici este inclus şi pasajul pe sub Bulevardul Decebal şi încă un pasaj subteran la intersecţia cu strada Oneştilor", a declarat primarul Florin Birta, vineri, într-o conferinţă de presă care a precedat şedinţa în plen.

Potrivit primarului, un al treilea pasaj, de această dată suprateran, va fi construit în continuarea arterei, pe strada Meşteşugarilor, pentru a asigura legătura rapidă cu viitorul drum Oradea -  Arad şi viitoarea autostradă.

PUZ-ul zonei Tudor Vladimirescu se doreşte un instrument util pentru investitorii care vor mobila cele 30 de hectare de teren care au devenit disponibile pentru dezvoltări imobiliare după dezafectarea zonei industriale care a cuprins şi fosta fabrică Înfrăţirea.

„Oricine va dori să investească în zonă va şti exact ce este şi ce nu este permis", a spus Birta.

Maxim 11 etaje...

Potrivit PUZ-ului conceput la comanda Primăriei de arhitectul Silviu Popa şi supus peste vară dezbaterii publice, în zona vizată va fi posibilă construirea de blocuri cu cel mult 11 etaje. Imobilele vor avea o retragere de minimum şase metri faţă de limita vestică unde există deja blocurile ARED.

Conform planului, strada Simion Bărnuţiu ar urma să fie prelungită până în Bulevardul Decebal  iar un drum nou va lega străzile Constantin Brâncoveanu şi Poieniţei făcând posibilă legătura cu malul Crişului Repede.

La fel, pe partea dreaptă a străzii Tudor Vladimirescu, pe sensul de mers către Ioşia, în cazul în care vor exista investitori, ar putea apărea blocuri de locuinţe, dar şi imobile cu funcţiuni financiar-bancare, de cultură, sănătate şi altele.