Orădenii care doresc să îşi prelungească cu încă un an închirierea locului de parcare de domiciliu vor trebui să îşi plătească impozitele restante până la 31 ianuarie.

Taxa de parcare doar cu impozit!

Municipalitatea orădeană va accepta încasarea taxei de parcare doar împreună cu celelalte taxe şi impozite locale datorate de contribuabil.

"Deţinătorii care înregistrează restanţe la plata impozitelor şi taxelor locale trebuie să achite până la data de 31 ianuarie 2024 atât contravaloarea abonamentului de parcare de domiciliu pentru anul 2024, cât şi obligaţiile restante la bugetul local", a transmis joi Primăria Oradea, printr-un comunicat de presă.

Odată expirat termenul limită, proprietarii maşinilor care nu şi-au plătit taxele îşi vor pierde locurile de parcare la domiciliu, iar comisiile care funcţionează pe lângă asociaţiile de proprietari vor organiza proceduri de atribuire ale acestora către potenţialii doritori.

În cazul în care vor exista mai multe solicitări decât locuri de parcare, atribuirea locurilor declarate vacante se va face prin licitaţie publică.

Prelungire până la 31 ianuarie

După cum BIHOREANUL a mai scris, începând din luna decembrie municipalitatea orădeană încasează de la populaţie taxa de parcare, direct, fără a mai apela la intermedierea asociaţiilor de proprietari.

"Anul acesta orădenii pot plăti taxa de parcare atât la Primărie, cât şi la asociaţia de proprietari, cum le este mai convenabil. Din acelaşi motiv, fiind o perioadă de tranziţie, termenul limită din 31 decembrie a fost prelungit până în 31 ianuarie", a declarat pentru BIHOREANUL şeful Direcţiei Patrimoniu Public, Lucian Popa.

Fără acte doveditoare

Orădenii pot plăti parcarea atât la sala ghişeelor de la parterul palatului administrativ al oraşului, cât şi pe site-ul municipalităţii la secţiunea "Ghişeul online".

"Orădeanul are posibilitatea să îşi plătească parcarea de domiciliu online, în propriul rol fiscal, alături de impozitele şi taxele locale pe care le are de plată, şi nu la rubrica Abonamente, pentru că nu este un abonament cu care să poţi parca oriunde, ci un loc de parcare anume atribuit", a spus Popa.

Spre deosebire de anii precedenţi, când plăteau parcările de domiciliu la asociaţia de proprietari, orădenii nu vor trebui să prezinte documente doveditoare că deţin în continuare o maşină. Acest lucru reiese din evidenţa sumelor de plată datorate de fiecare contribuabil de pe site-ul Primăriei Oradea.

În prezent, în Oradea există 20.358 de locuri de parcare de domiciliu. Numărul acestora este în creştere cu circa 2.000 în fiecare an. Taxa de închiriere a unei astfel de parcări este de 160 lei pe an, dar prin licitaţie suma poate urca la câteva mii de lei pe an.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!