Terapeuţii Centrului de recuperare al fostului fotbalist Mihai Neşu le-au oferit pacienţilor lor o zi de neuitat.

Zi cu surprize

Aceştia s-au costumat, joi, în personajele preferate din desenele animate ale copiilor, ca de exemplu Iron Man, Spider-man, Minnie Mouse, prinţesele Albă ca Zăpada, Belle, Rapunzel, Pocahontas, prinţul Aladin, dar şi un mic eschimos.

Reacţiile micuţilor au fost diverse, unii au fost uimiţi, alţii au plâns. "A fost o zi pe cinste!", au scris reprezentanţii organizaţiei pe pagina de Facebook a Fundaţiei Mihai Neşu.

Beneficiarii au intrat repede în poveste, strigându-și terapeuţii "Spiderman Andrei", "Jasmine Dia", "Minnie Deni", a mai transmis ONG-ul.  

Copiii cu dizabilități neuromotorii fac în continuare terapii la parterul unui bloc din cartierul Cantemir, în timp ce în localitatea Cihei, la câţiva kilometri de Oradea, muncitorii lucrează în fiecare zi pentru a da viaţă Complexului de recuperare "Sfântul Nectarie".

În prezent, se lucrează la biserică şi la clădirea unde pacienţii vor face terapii (foto)

BIHOREANUL a mai scris că, după finalizare, centrul lui Mihai Neşu va fi unic în România, fiind construit exclusiv din donaţii.

Acesta va fi un loc unde copiii şi tinerii cu dizabilităţi vor putea face terapie cu animale, hidroterapie, vor avea o grădină senzorială, iar preţurile vor fi modice, părinţii urmând să achite doar 30% din costuri.

Complexul ar urma să ajute zilnic circa 150 de bolnavi, dublu peste capacitatea centrului pe care îl deţine acum Fundaţia lui Neşu la parterul unui bloc din cartierul Cantemir.

Ajută-l pe Mihai

Pentru ca visul său să devină realitate, fostul sportiv are nevoie în continuare de donaţii. Cei care doresc pot susţine proiectul trimiţând un mesaj cu textul "Cred" la numărul 8844 abonându-se astfel lunar să redirecţioneze 2 euro către ONG.

De asemenea doritorii mai pot cumpăra şi hanorace colorate sau tricouri inscripţionate cu sigla Fundaţiei Mihai Neşu de pe site-ul ONG-ului.

O altă metodă de donaţie este transferul oricărei sume de bani în conturile RO63BTRLRONCRT0246793101 în lei, RO13BTRLEURCRT0246793101 în euro şi RO17BTRLUSDCRT0246793101 în dolari.

Orădeanul Mihai Neşu a pus bazele unui centru de recuperare pentru copii cu dizabilităţii motorii şi neurologice în 2015, la patru ani după ce a fost protagonistul unui eveniment nefericit care i-a schimbat radical viaţa. În mai 2011, pe când avea 28 de ani, a fost rănit grav în timpul unui antrenament al echipei olandeze FC Utrecht, când un coleg a căzut peste el.

La vremea respectivă a stat mult timp în spital, suferind o fractură de vertebră cervicală care l-a paralizat de la gât în jos.

De atunci a făcut progrese. În ianuarie anul trecut, ONG-ul a anunţat pe pagina de Facebook că Mihăiţă poate mânca singur, folosindu-şi mâna dreaptă, după ce ani de zile şi-a putut folosi doar muşchii gâtului şi degetele.