La Şcoala Profesională „Ovidiu Drimba” din Lugaşu de Jos, atmosfera nu-i defel de sărbătoare, specifică Crăciunului, ci foarte tensionată. La concursul pentru direcţiune au fost două candidate: actuala şefă, Danca Poţclean, membră PNL, şi învăţătoarea Loredana Berzovan (foto), susţinută de UDMR și apropiată a primarului Sorban Levente.

Rezultatele preliminarii arătau că cea dintâi va rămâne în funcţie, cu o medie de 8.30, în timp ce contracandidata ei a luat doar 7.90. Numai că Berzovan a contestat nota de la interviu, convinsă că a fost faultată pe nedrept de membrii comisiei, iar surpriza a venit sâmbătă, când s-au aflat rezultatele finale: media ei a crescut la 8.40, suficient cât să câştige concursul!

Baiul e că joi, înainte să afle deznodământul, 39 dintre cei 42 de profesori ai şcolii au trimis la Inspectoratul Şcolar o petiţie în care au arătat că nu o vor pe învăţătoare la conducere, acuzând-o că, în afară de susţinerea politică, nu are niciun alt merit.

Chiar dacă Berzovan acuză la rându-i că semnăturile au fost strânse fraudulos taman de Poţclean, care nu le-ar fi spus colegilor pentru ce iscălesc, realitatea este că reclamaţia nu mai are nicio valoare, iar învăţătoarea va fi, cel mai probabil, validată ca directoare. Mai rămâne de văzut dacă va demonstra că este, totuşi, cea mai potrivită pentru funcţie...