Municipalitatea orădeană amenajează locuri de parcare în locul fostelor garaje din zona liniei ferate din cartierul Rogerius care au fost demolate în primăvară.

Parcări în loc de garaje

Primăria Oradea a dezafectat în luna martie 150 de garaje construite pe străzile Milcovului şi Andersen Nexo.

"În locul lor vor fi amenajate undeva la 230 de locuri de parcare. Numărul exact se va şti la finalizarea lucrărilor", a declarat pentru BIHOREANUL, directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiş.

Până în prezent constructorii au pregătit structura rutieră în vederea asfaltării amplasamentului viitoarelor parcări. "Cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare vom asfalta primul tronson al drumului situat de-a lungul liniei ferate", a estimat Marchiş.

Potrivit directorului, cele 230 de locuri de parcare urmează să fie puse la dispoziţia riveranilor în cursul lunii iulie.

Gata cu garajele!

Primăria Oradea a somat la începutul lunii februarie proprietarii garajelor de pe străzile Milcovului şi Andersen Nexo să le golească şi să le demoleze singuri, pentru a-şi putea recupera bunurile depozitate aici ori materialele folosite la construirea acestora.

La începutul lunii martie municipalitatea orădeană a trecut la demolarea construcţiilor folosite de proprietari, în majoritatea cazurilor, ca şi magazii pentru diferite bunuri din gospodărie.

După cum BIHOREANUL a mai scris, municipalitatea orădeană a decis în urmă cu trei ani dezafectarea tuturor garajelor de pe domeniul public până în anul 2024.

Măsura este menită să îmbunătățească aspectul zonelor ocupate de astfel de construcţii şi să ofere mai multe locuri de parcare pentru maşinile orădenilor. Potrivit calculelor municipalităţii, pe amplasamentul a două garaje pot fi amenajate trei locuri de parcare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!