Pe cât de mare a fost scandalul provocat de directorul Colegiului Economic Partenie Cosma, PNL-istul Daniel Negrean, atunci când a cerut câte 200 lei fiecărui elev de clasa a XII-a pentru participarea la festivitatea de absolvire organizată în curtea școlii, pe atât de tare s-a așternut apoi liniștea.

Ministra Educației, Ligia Deca, și-a trimis corpul de control în vizită în Oradea, ancheta derulându-se la mijlocul lunii mai, timp în care părinți, profesori și elevi au fost chemați la declarații. Concluziile, însă, nu s-au mai aflat.

Nici Inspectoratului Școlar Județean nu i s-a transmis un raport al verificărilor, nici la solicitarea scrisă a BIHOREANULUI Ministerul Educației n-a catadicsit să răspundă în termenul maxim prevăzut de lege, de 30 de zile.

Nu-i de mirare că situația i-a dat aripi lui Negrean, care acum contestă în instanță sancțiunea blândă pe care a primit-o de la IȘJ. Pedepsit cu diminuarea salariului cu 15% timp de șase luni, directorul se consideră nedreptățit, așa că a deschis un proces la Tribunalul Bihor.

Și uite așa, cel care le-a reproșat elevilor că s-au scandalizat pentru câteva sute de lei face exact la fel...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!