Trotuarul din strada Transilvaniei din Oradea va fi închis pietonilor pentru două luni pe porţiunea dinspre Piaţa Magnoliei. La fel, parcarea maşinilor în această zonă va fi interzisă.

"Accesul interzis!"

Măsura a fost dispusă de Comisia pentru probleme tehnice de circulaţie din cadrul Primăriei, în cadrul şedinţei de miercuri pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a lucrărilor de amenajare a unui centru de cartier pe amplasamentul Pieţei Magnoliei.

"Este vorba de tronsonul cuprins între fostul cinematograf Patria şi intersecţia cu strada Călugăreni.

Totodată, circulaţia pietonilor va fi restricţionată şi pe strada Călugăreni, partea dinspre parc.

De asemenea, pe perioada desfăşurării lucrărilor, pe tronsonul dinspre fostul cinematograf Patria şi strada Călugăreni, parcarea autoturismelor va fi interzisă", a transmis, miercuri, printr-un comunicat, Primăria Oradea.


Şantierul va ţine zona blocată timp de două luni.

"Lucrările vor cuprinde de la decaparea trotuarului perimetral până la pavarea lui, amenajarea staţiei de autobuz şi a unei piste pentru biciclete", a declarat pentru BIHOREANUL şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţarea Internaţională din cadrul Primăriei, Marius Moş.

Centrul de cartier Magnoliei

După cum BIHOREANUL a mai scris, Piaţa Magnoliei va fi transformată într-un centru al cartierului Rogerius, unde orădenii să se poată întâlni, plimba sau relaxa.

Pavajul existent va fi înlocuit cu piatră cubică din granit inclusiv la nivelul trotuarelor perimetrale din jurul pieţei, astfel încât, la final, suprafaţa dalată se va întinde pe 4.600 metri pătraţi.


Cu ocazia lucrărilor, aici vor fi amenajate două locuri de joacă cu strat din covor de cauciuc, două cu nisip şi vor fi amplasate mai multe echipamente pentru joacă.

În partea dreaptă a pieţei va fi amenajată o fântână arteziană, care va funcţiona cu recircularea apei, iar în centrul ei va rămâne în continuare sculptura existentă în teren.

Conform proiectului, lucrările vor trebui să se desfăşoare fără să afecteze copacii existenţi, iar constructorul are obligaţia să planteze aici încă 105 arbori şi 580 arbuşti.

Lucrările, în valoare de 10,9 milioane lei, cu finanţare europeană, sunt executate de firma Gavella, iar termenul de execuţie este de 18 luni.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!