Excentricul Victor Micula, fiul magnatului bihorean Viorel Micula, și-ar fi mutat domiciliul într-un sătuc de 400 de locuitori din sudul Suediei.

Fanatik.ro face dezvăluirea luni, pornind de la adresa la care i-au fost făcute comunicările în unul dintre procese pe care acesta le poartă în România în care Micula Jr este acuzat că de instigare în fals în declarații, după ce și-a pus un prieten să-i arunce mașina de lux, un Mercedes G500, într-o prăpastie, pentru a încasa asigurarea de 275.000 de euro.

„Fapta s-ar fi petrecut în 2018, însă procurorii au reușit abia în octombrie 2023 să-l trimită în judecată pe Micula, după ce acesta a contestat de două ori legalitatea rechizitoriului.

Printre argumentele invocate se află și faptul că procurorii nu i-au comunicat actele de procedură penală pe adresa indicată de el, respectiv în localitatea Tagarp din Suedia”, arată sursa citată.

Având o sprafață de doar 0,42 km pătrați, Tagarp este o comună ce aparține de două administrații (bimunicipală), respectiv municipalitățile Svalov și Landskrona, în provincia Scania din sudul Suediei.

Wikipedia notează că, potrivit recensământului din 2010, localitatea avea o comunitate de doar 431 de locuitori.

Potrvit Fanatik, casa în care locuiește înacte fiul milionarului Viorel Micula s-ar afla la marginea comunei, pe o mică stradă care se termină într-un loc de joacă pentru copii. „Imobilul e departe de a fi unul impunător, are un singur nivel și dispune de o mică curte. În imobilul respectiv mai locuiește un român de 54 de ani, căsătorit cu o suedeză”, mai arată sursa citată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!