Editura Casa din Oradea marchează 40 de ani de activitate a legendarei trupe heavy metal cu lansarea volumului "Metallica - povestea din spatele cântecelor".  Evenimentul va avea loc sâmbătă, 26 martie, de la ora 19, la Café Moszkva din strada Moscovei 12.

Momentul va fi urmat, la ora 20, de un concert al trupei tribut "Metallica - Masterpiece" fondată în 2009 la Cluj Napoca şi alcătuită din membri ai unor trupe rock consacrate din ţară. Biletele se pot achiziționa de la bar, chiar înainte de începerea concertului, la prețul de 45 lei.

"Marcând 40 de ani de la înfiinţarea legendarei trupe, Editura Casa publică o premieră în limba română - o carte dedicată greilor muzicii heavy-metal, scrisă de Chris Ingham. Cartea trece în revistă întreaga discografie a trupei plimbându-se prin culisele liricii inconfundabile, explicând nuanţe, punând versuri şi note în context", se menţionează într-un comunicat de presă al editurii Casa.

După cum BIHOREANUL a scris deja volumul, cuprinzând ilustraţii şi informaţii inedite, a fost realizat în condiţii grafice deosebite de editura orădeană, beneficiind și de traducerea unui profesor din Oradea, Nicolaie Ardelean.

Cu ocazia evenimentului de lansare, editura Casa va anunţa și câştigătorii concursului de talente "Rock the house" organizat în perioada 25 noiembrie – 16 decembrie 2021.

Concursul a reunit 12 participanţi, trupe şi solişti, care s-au înregistrat interpretând una dintre piesele Metallica, au încărcat materialul muzical pe YouTube şi au trimis link-ul editurii Casa.

Juriul concursului a fost compus din realizatorul de emisiuni radio și promotorul muzicii rock Dajka Attlia, Lăcrămioara Deac de la Asociația ART Group Music și Florin Ciucaș, redactorul șef al BIHOREANULUI.

Vezi mai jos lista participanților la concursul „Rock the house”:

Acoustic UnderCover - All Within My Hands (Metallica cover @Rehersals):

Andu Needle - King Nothing (Bass cover)

Adelina - Master of Puppets (Guitar Cover)

Alexandru Arnăutu Vraciu - Master of puppets; by Vraciu & Masterpiece

MBP - My Friend of Misery

Outflow - Metallica Medley (Official Cover Music Video)

Eduard Stoica - Nothing Else Matters

Ghita Alex Cristian-Master of Puppets

Andrei - Enter Sandman (drum cover)

Leontieș Dan - Orion (Remastered) Metallica cover

Bossferatu - Seek & Destroy

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!