Tot mai lăudat în ţară, Bihorul pare să fie un loc de care nici politrucii nu se pot despărţi.

Fosta preşedintă a Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, Adi Croitoru, ex-PSD-istă susţinută în funcţie, la împărţirea posturilor în Guvernul PNL-PSD, chiar de Ilie Bolojan şi de organizaţia liberală din Bihor, chit că femeia n-are nicio legătură cu judeţul, a demisionat de la ANANP, ca să se dedice profesiei de consultant de mediu.

Cum nu mai poate contribui direct la proiectele pentru ariile protejate din Bihor, Croitoru "serveşte" altfel judeţul care a promovat-o.

Recent, alături de alţi colaboratori ai firmei locale Acormed, deţinute de universitara Olimpia Mintaş, Adi Croitoru a semnat studiul de mediu comandat de CJ Bihor pentru mega-proiectul inelului rutier metropolitan, document ce confirmă că investiţia poate fi făcută fără daune de impact asupra mediului.

Bihorel nu poate să nu-şi amintească de faptul că madame Croitoru este aceeaşi care, în fruntea ANANP fiind, nu ştia că ariile protejate din Bihor erau vegheate de un subaltern condamnat penal pentru tăieri ilegale de arbori şi cercetat pentru braconaj, ori că, tot în mandatul ei, a fost ignorată o descoperire importantă: un izvor pietrificat devenit între timp arie protejată.

Singura speranţă care rămâne este că, trecută de partea specialiştilor din privat, va dovedi mai mult profesionalism... 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!