Sub semnătura edilului-şef Sorban Levente, Primăria Lugaşu de Jos a cerut Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bihor să-i emită aviz pentru un proiect de construire "blocuri de locuinţe cu 36 de unităţi locative pentru tineri", fără să precizeze din ce bani, de către cine şi pentru cine.

În timp ce site-ul Primăriei nu oferă nici cea mai măruntă informaţie privind proiectul, iar comuna are deja un bloc, dar transformat în părăseală şi care "găzduieşte" doar scriptic "lugăşeni" racolaţi din Dobrogea cu ocazia Recensământului, consilierii locali habar nu au ce pregăteşte primarul, de la care Bihorel a aflat, totuşi, că ar vrea un proiect de blocuri ANL, Agenţia fiind subordonată Ministerului Dezvoltării, condus de şeful UDMR Bihor, Cseke Attila.

Deocamdată, conducerea acesteia - forţată să aprobe anul trecut construirea a 169 de locuinţe în Diosig, Sălard, Tăuteu, Borş şi Salonta, deci exclusiv în localităţi cu primari UDMR - se opune proiectului, pentru că ar fi inutil.

Dacă totuşi Cseke va face o nouă "scamatorie", pentru ca să aibă colegul de partid cu ce se lăuda în viitoarea campanie, iar investiţia în Lugaşu va fi finanţată, Sorban ar mai înregistra o "realizare".

Pe lângă recordul de a vinde localnicilor cea mai scumpă apă din ţară, va inaugura un cartier de blocuri într-o comună fără canalizare...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!